• Ενέργεια

    ΔΕΗ: Η αύξηση κεφαλαίου φέρνει 14 μισθούς

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΔΕH-ΑΜΚ: Τα 9 ευρώ δείχνει το υπερβάλλον ενδιαφέρον- Πώς επενδύονται 9,3 δισ.

    Γιώργος Στάσσης, ΔΕΗ


    Ενώ ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας, πριν από μερικές ημέρες, με αφορμή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, σε ομιλία του στη Βουλή, «απείλησε» τους βουλευτές ότι θα μιλούσε «με όρους αγοράς», αγνοώντας τη διαφορά μεταξύ λειτουργικών κερδών και επενδυτικού προγράμματος, για να καταλήξει ότι πρόκειται περί «ξεπουλήματος», κάποιοι θεσμικοί στο Λονδίνο, το management της Επιχείρησης, αλλά και οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας δεν μπορούσαν να κρατηθούν από τα γέλια!

    Κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας μιλούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, για «ασημικά» που δίνονται -τάχα- «μπιρ παρά», αναπαράγοντας fake news, ότι το fund Helikon Investments μείωνε τη θέση του (!), αργά χθες το απόγευμα εστάλη ανακοίνωση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που ανέφερε το αντίθετο ακριβώς, ότι το Helikon από 5,01%, που ήταν η αρχική του θέση εδώ κι έναν χρόνο, ανέβηκε στο 6,48%. Που σημαίνει ότι το ιρλανδοϊταλικό fund την τελευταία εβδομάδα αγόρασε άλλα 3,4 εκατ. μετοχές της ΔΕΗ, δίδοντας ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση του Γιώργου Στάσση να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία, κατά τις πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 750 εκατ. ευρώ.

    Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mononews.gr, ο κ. Στάσσης μιλάει καθημερινά με 5-6 εκπροσώπους ξένων οίκων. Οι παρουσιάσεις – βολιδοσκόπηση των ξένων θεσμικών κρατούν και μετά το κλείσιμο της Wall Street, μέχρι τη μία τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).

    Blackrock, JP Morgan και KKR είναι από τα fund που έχουν ταχθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της διοίκησης Στάσση και έχουν δώσει το «πράσινο φως» για να αγοράσουν μετοχές μέσω της αύξησης.

    Μετά τη Γενική Συνέλευση, η διοίκηση της ΔΕΗ έχει προγραμματίσει roadshows μέσω τηλεδιασκέψεων με επενδυτές από Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Φρανκφούρτη και Παρίσι.

    Δεκατέσσερις μισθοί στη ΔΕΗ από το 2022

    Την ίδια ώρα, ακόμα και ο δήθεν σκληροπυρηνικός συνδικαλιστής κ. Δημήτρης Φωτόπουλος, όπως αναφέρουν πηγές από την Επιχείρηση, έχει αρχίσει και τα… μαζεύει. Δεδομένου ότι κατά το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της 23ης Σεπτεμβρίου μπορεί να καταψήφισε την πρόταση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, ωστόσο δεν προέβη, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε καμία αντίσταση, ούτε απείλησε με νέο… ανένδοτο.

    Από τη στιγμή που η συμμετοχή του Δημοσίου πρόκειται να μειωθεί στο 34%, η ΔΕΗ περνάει και τυπικά στον ιδιωτικό τομέα και θα διέπεται από ιδιωτοοικονομικά κριτήρια. Εξέλιξη που θα επηρεάσει και τους μισθούς, αφού θα καταβάλλονται από την επόμενη χρονιά 14 μισθοί και όχι 12 όπως ίσχυε στο πλαίσιο των περικοπών που είχαν φέρει τα μνημόνια. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι κατά το 2022 θα εκδοθεί σειρά υπουργικών αποφάσεων που θα ορίζουν το νέο μισθολογικό καθεστώς…

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Βάση ΔΕΗ στα 8 ευρώ, στηρίξεις από ΟΠΑΠ και ΕΤΕ και rebound στα ΠΛΑΘ



    ΣΧΟΛΙΑ