• Ενέργεια

    ΔΕΗ: Από 21/9 ενεργοποιείται το buyback

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ


    Ξεκινά το πολυαναμενόμενο buyback της ΔΕΗ, αρχής γενομένης από αύριο.

    Μετά από απόφαση του Δ.Σ., η ΔΕΗ ανακοινώνει την πρόθεσή της για έναρξη εφαρμογής του προγράμματος, το οποίο, για πολλούς, έχει συνδεθεί με ενδεχόμενη αλλαγή τάσης στο ταμπλό.

    Όπως τονίζεται, οι αγορές των Ιδίων Μετοχών θα πραγματοποιούνται χρηματιστηριακά μέσω μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Το Πρόγραμμα αφορά στην απόκτηση μέχρι και 36.344.000 Ιδίων Μετοχών κατ’ ανώτατο όριο, με κατώτατη τιμή αγοράς €2,48 ανά μετοχή και ανώτατη τιμή αγοράς €17 ανά μετοχή.

    Το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα δύναται να διενεργούνται αγορές Ιδίων Μετοχών αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.9.2022 και θα λήξει το αργότερο στις 3.8.2024.

    Σκοπός του Προγράμματος είναι η επιδίωξη και υλοποίηση κάθε νόμιμου σκοπού, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση εφαρμοστέες διατάξεις του οικείου νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου.

    Οι αγορές Ιδίων Μετοχών θα πραγματοποιούνται στο βαθμό που θα κρίνονται συμφέρουσες για τη ΔΕΗ και σύμφωνα με τη διαθέσιμη ρευστότητα της Εταιρείας, εφόσον το επιτρέπουν οι εκάστοτε συνθήκες της αγοράς.

    Διαβάστε επίσης

    Τιμές ρεύματος Οκτωβρίου: Χαμηλότερα λόγω πτώσης του φυσικού αερίου- Εξοικονόμηση… επιδοτήσεων

    Χρηματιστήριο: Εντολές σε Alpha, ETE, Jumbo και ΔΕΗ δεν άφησαν την αγορά να κλείσει στο κόκκινο – Στο 4,4% η απόδοση του 10ετούς



    ΣΧΟΛΙΑ