• ΔΕΗ

  Ενέργεια

  ΔΕΗ: Ανοίγει το δρόμο για την ενέργεια του ήλιου – Πώς ο καταναλωτής θα γίνει και παραγωγός

  • NewsRoom

  Η ΔΕΗ, ο μεγαλύτερος πάροχος ενέργειας της Ελλάδας είναι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της χώρας για την σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και την εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) από ηλιακούς, αιολικούς και υδάτινους φυσικούς πόρους.

  Και αξιοποιώντας την εξειδικευμένη γνώση και τη δύναμή της με ευθύνη απέναντι στο μέλλον, καθοδηγεί τους πελάτες της να επιλέξουν την ηλιακή ενέργεια εξοικονομώντας κόστη και συμβάλλοντας σε ένα βιώσιμο τρόπο ζωής.

  Ηλιακή και αιολική ενέργεια κυριαρχούν στο τοπίο των ΑΠΕ, και ήδη το 10% της παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ προέρχεται από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της επιχείρησης οι οποίοι παράγουν περί τις 5.000 Gwh σε ετήσια βάση.

  Με τις ΑΠΕ να καταλαμβάνουν σταδιακά ένα όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του ενεργειακού μείγματος, η ΔΕΗ πρωτοστατεί στην υλοποίηση έργων εκμετάλλευσης ανανεώσιμων πηγών σε όλη την επικράτεια, συμμετέχοντας μεταξύ άλλων και στο ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα της δημιουργίας προοπτικών ενεργειακής αυτονόμησης νησιών του Αιγαίου.

  Μέσω της κατά 100% θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, δραστηριοποιείται  σε 36 αιολικά πάρκα, 19 μικρούς υδροηλεκτρικούς, 32 φωτοβολταϊκούς σταθμούς και ένα υβριδικό σύστημα εν λειτουργία.

  Συμμετέχοντας στα παραπάνω έργα συνολικής ισχύος 327 MW, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει τοποθετηθεί από την αρχή δυναμικά στον Ελληνικό χώρο των ΑΠΕ και με την ολοκλήρωση της εφαρμογής του πενταετούς επιχειρηματικού της σχεδίου, στοχεύει στο να  υπερδιπλασιάσει το χαρτοφυλάκιο εγκατεστημένης ισχύος που διαθέτει και να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό το μερίδιό της στην αγορά.

  Η ΔΕΗ, η εταιρεία που για πάνω από 70 χρόνια έχει ταυτιστεί με την ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα, σε μια εποχή όπου η αναζήτηση καθαρότερων αλλά και οικονομικότερων μεθόδων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για τους καταναλωτές γίνεται επιτακτική, ανοίγει νέους δρόμους προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που όχι μόνο προστατεύουν  το περιβάλλον αλλά συμβάλουν και στην σημαντική εξοικονόμηση των χρημάτων των πελατών της.

  Με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την οικονομία, η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να γίνουν οι ίδιοι παραγωγοί ενέργειας στο σπίτι τους με τις ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων ΔΕΗ myEnergySolarNet, μειώνοντας και το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

  Η δύναμη του ήλιου: Περισσότερη οικονομία-λιγότερη ρύπανση

  Η ΔΕΗ δίνει την πρόσβαση στη δύναμη του ήλιου ώστε οι πελάτες της να έχουν τη δυνατότητα να καταναλώνουν πράσινη ενέργεια εξοικονομώντας κόστος και προστατεύοντας το περιβάλλον.

  Εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη τους, οι πελάτες της ΔEΗ μειώνουν το κόστος της ενέργειας που καταναλώνουν και συμμετέχουν στην πράσινη μετάβαση της χώρας,περιορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και μειώνουν δραστικά το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

  Ταυτόχρονα, τα φωτοβολταϊκά στο σπίτι απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και η απόσβεση του κόστους τους γίνεται σε λογικό χρονικό διάστημα χωρίς ρίσκο. Επιπλέον, τα οικιακά φωτοβολταϊκά αναβαθμίζουν την αξία του ακινήτου, καθώς το κατατάσσουν σε ανώτερη ενεργειακή κλάση και μπορούν να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη παροχή ενέργειας ακόμη και σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι διακοπές ρεύματος εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο ή έντονων καιρικών φαινομένων

  Επιλέγοντας μία λύση που περιλαμβάνει και σύστημα αποθήκευσης με μπαταρίες, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα ιδιοκατανάλωσης ακόμη και σε ώρες που δεν μπορεί να γίνει άμεση χρήση του φωτοβολταϊκού συστήματος, όπως νυχτερινές ώρες, μη κατάλληλες καιρικές συνθήκες (συννεφιά, βροχή, χιονόπτωση κ.α.) ή σε περιπτώσεις βλαβών στο δίκτυο, με εγκατάσταση ειδικού εξοπλισμού.

  Τρεις επιλογές για τους πελάτες της

  Η ΔΕΗ μελέτησε τις διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών και σχεδίασε  ολοκληρωμένες λύσεις, πλήρως προσαρμόσιμες στις ανάγκες κάθε σπιτιού, έτσι ώστε οι πελάτες της να μπορούν:

  Είτε να παράγουν στη στέγη του σπιτιού τους τη δική τους ηλιακή ενέργεια και να την  καταναλώνουν οι ίδιοι (MyEnergySolarNet+).

  Είτε να παράγουν ενέργεια και να την πωλούν στο δίκτυο (myEnergySolarShare).

  Οι επιλογές όμως δεν σταματούν εδώ. Διαλέγοντας τη λύση που περιλαμβάνει και σύστημα αποθήκευσης με μπαταρίες (myEnergySolarSave), οι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να την χρησιμοποιούν ακόμη και σε ώρες που δεν μπορεί να γίνει άμεση χρήση του φωτοβολταϊκού συστήματος.

  Μάλιστα, οι λύσεις που περιλαμβάνουν και σύστημα αποθήκευσης μπορούν να ενταχθούν και στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ανάλογα με τις προϋποθέσεις.

  Πρόσβαση στη δύναμη του ήλιου χωρίς κόπο

  Απαλλάσσοντας τον πελάτη από χρονοβόρες διαδικασίες και γραφειοκρατικά κωλύματα η  ΔΕΗ αναλαμβάνει, από την αρχή μέχρι το τέλος, τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του καταλληλότερου εξοπλισμού, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες και συνεχή υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

  Επιπλέον, αναλαμβάνει και τη δημιουργία του σχετικού φακέλου για την σύνδεση του φωτοβολταϊκού συστήματος στο δίκτυο, καθιστώντας τη διαδικασία εύκολη και γρήγορη.

  Στο myEnergySolar χρησιμοποιείται μόνο επώνυμος εξοπλισμός κορυφαίας ποιότητας με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις απόδοσης και ασφάλειας.

  Επιπλέον, η ΔΕΗ δημιούργησε την ειδική εφαρμογή myEnergySolar στην οποία οι πελάτες μπορούν, απαντώντας σε απλές ερωτήσεις για το σπίτι και τις ανάγκες τους, να λάβουν άμεσα εξατομικευμένες προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και το οικονομικό και ενεργειακό όφελος που θα έχουν.