• Ενέργεια

    ΔΕΔΑ: Εφαρμόζουμε τις αυστηρότερες προδιαγραφές στα έργα φυσικού αερίου

    Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΑ

    Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΑ


    Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) στο πλαίσιο της υλοποίησης του αναπτυξιακού της προγράμματος, εφαρμόζει τις αυστηρότερες προδιαγραφές που προβλέπονται από την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ελαχιστοποιώντας τις συνέπειες στο περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.

    Επίσης, βρίσκεται σε ανοιχτό διάλογο και διαρκή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν δυσλειτουργιών.

    Αυτό επισημαίνει η εταιρεία με αφορμή αβάσιμους -όπως τους χαρακτηρίζει- ισχυρισμούς του δημάρχου Λαμιέων, Θύμιου Καραΐσκου περί άναρχων παρεμβάσεων σε δρόμους της πόλης στο πλαίσιο εργασιών για την έλευση του φυσικού αερίου.

    Η ΔΕΔΑ αναφέρει ακόμη σε σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων τα εξής:

    – Στο πλαίσιο των εργασιών για συνδέσεις καταναλωτών, αναφέρθηκαν στη ΔΕΔΑ μόνο δύο περιστατικά περιορισμένης έκτασης (το πρώτο αφορούσε στην αποκατάσταση οδοστρώματος μετά τις εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση αγωγού και το δεύτερο στην αποκατάσταση μικρής ζημιάς σε κατάστημα) τα οποία αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Αναφέρθηκαν δηλαδή δύο περιστατικά περιορισμένης όχλησης στις διακόσιες πενήντα συνδέσεις που υλοποιήθηκαν.

    – Όπως πιστοποιείται και από έγγραφα του αναδόχου του έργου, κατά την εκτέλεση των εργασιών για τις συνδέσεις καταναλωτών τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και ακολουθείται η απαιτούμενη, από την ισχύουσα νομοθεσία, διαδικασία ενημέρωσης των αρμόδιων φορέων με σκοπό τον έγκαιρο προγραμματισμό του έργου και την αποφυγή πρόκλησης οχλήσεων στους κατοίκους της πόλης.

    – Σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό τού μεγάλου έργου επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και τους δρόμους στους οποίους θα γίνουν εργασίες, είναι αυτονόητο ότι η ΔΕΔΑ θα ενημερώσει εγκαίρως -στον βαθμό που προβλέπεται- την τοπική κοινωνία της Λαμίας και τους αρμόδιους φορείς, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος, όπως ήδη το κάνει σε όλες τις περιφέρειες όπου δραστηριοποιείται.

    Διαβάστε επίσης

    ΔΕΔΑ: Δημοπράτηση έργων 180 εκατ. ευρώ για δίκτυα φυσικού αερίου σε 34 πόλεις



    ΣΧΟΛΙΑ