• Ενέργεια

    Clean Energy Industrial Forum: Η πρώτη συνάντηση των ηγετών της ενεργειακής βιομηχανίας

    Clean Energy Industrial Forum: Η πρώτη συνάντηση των ηγετών της ενεργειακής βιομηχανίας.


    Στις 3 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση υψηλού επιπέδου του Φόρουμ του Κλάδου Καθαρής Ενέργειας (Clean Energy Industrial Forum ,CEIF) το οποίο θα συγκεντρώσει 19 CEOs εταιρειών του Ευρωπαϊκού κλάδου πράσινης ενέργειας. Οι ηγέτες του πράσινου ενεργειακού κλάδου θα συζητήσουν μαζί με τον Επίτροπο Kadri Simson και ανώτερους αξιωματούχους της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν.

    Στόχος του φόρουμ είναι η ανάπτυξη προτάσεων για την ενίσχυση των τεχνολογιών καθαρής ενέργειας συμπεριλαμβανομένων των ζητημάτων της ενσωμάτωσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σύστημα. Επιπλέον θα συζητηθεί η ενσωμάτωση τεχνολογιών μετατροπής σε ηλεκτρική ενέργεια (electrification) και ο προσδιορισμός νέων δράσεων και πρωτοβουλιών για βασικούς τομείς, στους οποίους οι βιομηχανίες της ΕΕ θα πρέπει να είναι ανταγωνιστικές σε παγκόσμια κλίμακα.

    Αυτή η πρώτη συνάντηση, θα έχει ως επίκεντρο την ενίσχυση της καινοτομίας στις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας στην Ευρώπη, ώστε να διατηρηθεί ο ρυθμός των εντεταμένων προσπαθειών της Ένωσης για την κλιματική αλλαγή.

    Στη συνάντηση θα εξεταστούν επίσης θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα του Ευρωπαϊκού ενεργειακού κλάδου  και η ανάγκη για την καλλιέργεια κατάλληλων δεξιοτήτων στους εργαζόμενους. Τέλος θα συζητηθούν λύσεις για την ενεργειακή μετάβαση σε ένα κυκλικό μοντέλο λειτουργίας της βιομηχανίας.

    Η ομάδα εργασίας για την offshore ανανεώσιμη ενέργεια

    Στο πλαίσιο του φόρουμ θα συσταθεί επίσης ειδική ομάδα εργασίας για την προοπτική των offshore εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη. Κεντρικό θέμα συζήτησης της ομάδας εργασίας θα είναι οι πολιτικές της Ένωσης για την επίτευξη των αναπτυξιακών της στόχων για τουλάχιστον 60 GW εγκατεστημένης ισχύος σε offshore αιολικά πάρκα και 1 GW θαλάσσιας ενέργειας μέχρι το 2030. Αναφέρεται στην ατζέντα του φόρουμ πως αποτελεί βλέψη της ΕΕ να φτάσει τα 300 GW και 40 GW αντιστοίχως μέχρι το 2050.



    ΣΧΟΛΙΑ