Ενέργεια

Χατζηδάκης για ΔΕΠΑ Εμπορίας: Αχτίδα αισιοδοξίας στη διεθνή καταιγίδα οι 9 ενδιαφερόμενοι

  • NewsRoom

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης,


«Η συμμετοχή 9 μεγάλων ομίλων -ελληνικών και ξένων στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας- ξεπερνά τις προσδοκίες και είναι μια εξαιρετικά θετική είδηση» δήλωσε ο κ Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  σε συνέχεια της ανακοίνωσης του ΤΑΙΠΕΔ για εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας από εννέα ομίλους.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, «είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία μέσα στην διεθνή καταιγίδα. Είναι όμως και μια απόδειξη ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ελληνική οικονομία οικοδομήθηκε σε σωστές βάσεις. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε σκληρά και συστηματικά για να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της κρίσης και να προσελκύσουμε πολλές και σοβαρές επενδύσεις στην πατρίδα μας».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ενέργειας κ. Γεράσιμος Θωμάς σημείωσε:  «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για το ότι η καλή προετοιμασία της ΔΕΠΑ, του ΤΑΙΠΕΔ και των συμβούλων τους ανταμείφθηκε. Η υψηλή συμμετοχή από Έλληνες και ξένους επενδυτές δικαιώνει την απόφασή μας να συνεχίσουμε σταθερά. Δίνουμε ένα ισχυρό σήμα ότι προχωράμε–παρά τις αντιξοότητες- τις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει ανάγκη η αγορά ενέργειας και ευρύτερα η οικονομία μας. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι ένα καλό σημάδι όχι μόνο για τον κλάδο της ενέργειας, αλά και για το προσωπικό της ΔΕΠΑ που στηρίζει την εταιρεία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

 


ΣΧΟΛΙΑ