ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πρώτο GR-eco Island είναι η Χάλκη στην οποία σήμερα σε ειδική εκδήλωση, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, της γ.γ. Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου, του πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πατρίκ Μεζονάβ, θα γίνει η παραλαβή των επιμέρους έργων και δράσεων που υλοποίησαν οι εταιρείες που συμμετείχαν στο μνημόνιο συνεργασίας, που υπογράφτηκε πριν 6 μήνες.
Το νησί θα αποτελέσει σε πρότυπο πράσινης οικονομίας, ενεργειακής αυτονομίας και ψηφιακών καινοτομιών και οι εταιρείες ΔΕΗ, όμιλος Συγγελίδη/Citroën, Akuo Energy Greece, την Omexom/Vinci Energies, τη Vodafone Ελλάδας και την ALD Automotive, για το πανέμορφο νησί της Δωδεκανήσου ξεκινάει μια νέα, πράσινη εποχή.
Η μετατροπή της Χάλκης σε πράσινο νησί θα επιτύχει επιπλέον εξοικονόμηση εκπομπών περίπου 1.800 τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα. Η επιλογή της Χάλκης ως του πρώτου GR-eco island έχει έναν ιδιαίτερα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για ένα νησί στην άγονη γραμμή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, μέρος της Δωδεκανήσου, που κατέχει σημαντικό γεωπολιτικό ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμος Χάλκης και οι κάτοικοι, μέσω της Ενεργειακής Κοινότητας που έχουν συστήσει, θα διαχειρίζονται το φωτοβολταϊκό πάρκο και χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Virtual Net Metering) ουσιαστικά θα παράγουν οι ίδιοι την ενέργεια που θα καταναλώνουν.
Μέσω του Vodafone Green Giga Network οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν μια σειρά από εξετάσεις που στη συνέχεια αποστέλλονται σε εξειδικευμένους ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών για γνωμάτευση. Επιπλέον, το Ίδρυμα Vodafone δημιούργησε το πρότυπο STEM lab Generation Next ειδικά για το σχολείο της Χάλκης και προσέφερε στα παιδιά του νησιού την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις επιστήμες και την τεχνολογία (STEM), καθώς και να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: H πρώτη συμφωνία για προμήθεια αμερικανικού LNG μέσω Ελλάδας στην Ουκρανία ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας
- «Μπλόκο» της ΑΑΔΕ στις κρυφές συναλλαγές κρυπτονομισμάτων
- Μetlen: Στρατηγική συμφωνία με τη Schroders Greencoat για τη πώληση φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Δένδιας μετά τη συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ: Μεταρρυθμίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της εποχής
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.