• Ενέργεια

    Ν. Κοτζιάς: Το αμερικανικό φυσικό αέριο είναι καλοδεχούμενο

    • NewsRoom


    H κυβέρνηση θέλει η Ελλάδα να γίνει ενεργειακός κόμβος, διότι αυτό θα ενισχύσει και τη γεωστρατηγική θέση και την οικονομία της δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκος Κοτζιάς, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου. Απαντώντας σε ερώτηση, αν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού ομολόγου του, John Kerry, στην Αθήνα θα συζητηθεί και το θέμα η Ελλάδα να γίνει χώρα υποδοχής του αμερικανικού φυσικού αερίου ο κ. Κοτζιάς σημείωσε: «Σε αυτό το πλαίσιο ό,τι μπορεί να ωφελήσει τη θέση και την οικονομία της χώρας είναι καλοδεχούμενο».

    Στην ίδια συνέντευξη, σε ερώτηση για το Κυπριακό και το Αιγαίο ο κ. Κοτζιάς τόνισε: «Το Αιγαίο δεν έχει πρόβλημα, η Τουρκία διεκδικεί και προκαλεί πρόβλημα, ενώ το Κυπριακό το έχει ήδη προκαλέσει με την παράνομη κατοχή. Το ένα μπορεί να λυθεί χωρίς το άλλο και προηγείται το Κυπριακό».

    Για τα ζητήματα του Αιγαίου ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι υπάρχει μία συζήτηση με την Τουρκία, διευκρινίζοντας πως «Εμείς το πρόβλημα που γνωρίζουμε να υπάρχει είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Είναι άλλης φύσης πρόβλημα από το Κυπριακό, ακόμη και αν από πίσω υποκρύπτονται οι ίδιες αναθεωρητικές λύσεις. Αλλά, τα δύο είναι διαφορετικής φύσης προβλήματα».



    ΣΧΟΛΙΑ