• Business

    Energean: Παίρνει το μερίδιο της Repsol στην παραχώρηση των Ιωαννίνων

    Μαθιός Ρήγας, ετών 50, επικεφαλής Energean


    Στην Energean θα περάσει το μερίδιο της Repsol στην παραχώρηση των Ιωαννίνων, που  έχουν μισθώσει η κοινοπραξία της Repsol με την Energean με αναλογία 60% η Repsol και 40% η Energean.

    Η Repsol  που επέστρεψε στο ελληνικό δημόσιο  την παραχώρηση της Αιτωλοακαρνανίας έχει αποφασίσει και την αποχώρηση της και από το μπλοκ των Ιωαννίνων και σύμφωνα με πληροφορίες το μερίδιό της 60% αποκτά η Energean. Σημειώνεται ότι το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται προ της εκκίνησης του σταδίου που περιλαμβάνει τη διερευνητική γεώτρηση.

    Η Repsol, που ήταν και Operator στην κοινοπραξία, όπως γνωστοποίησε με επιστολή της στην ΕΔΕΥ, αποφάσισε να φύγει από το μπλοκ και το μερίδιο της να μεταβιβαστεί στην Energean, και αναμένεται η τελική απόφαση-απάντηση της ΕΔΕΥ.

    Η κίνηση αυτή της Repsol, εντάσσεται στην απόφαση της ισπανικής εταιρείας, να μειώσει την έκθεση της, στις δραστηριότητες της έρευνας και της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

    Η Energean από την πλευρά της, σύμφωνα με πηγές,  θα ζητήσει από την ΕΔΕΥ παράταση του χρόνου διενέργειας των ερευνών, προκειμένου στο διάστημα αυτό να αναζητήσει και να βρει εταίρο. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η κοινοπραξία Repsol-Energean έχει επενδύσει πάνω από 40 εκατ. ευρώ στην παραχώρηση, όταν η συμβατική τους υποχρέωση, όταν είχαν πάρει την παραχώρηση ήταν 8 εκατ. ευρώ επενδύσεων για την πρώτη ερευνητική φάση.

    Energean: Έσοδα το 2023 όσο η αποτίμησή της είδαν οι επενδυτές-Το placement της Third Point

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ