• Business

    Energean Oil: Εξαγορά του 30% της Energean Israel έναντι έως 405 εκατ. ευρώ

    • NewsRoom


    Το υπόλοιπο 30% στην Energean Israel Ltd  του Ισραήλ για 380 – 405 εκατομμύρια δολάρια απέκτησε  η Energean σύμφωνα με ανακοίνωσή της, πραγματοποιώντας ακόμη μια μεγάλη εξαγορά στην εκπνοή του έτους μετά την πρόσφατη απόκτηση της Edison E&P.

    Μέχρι σήμερα η Energean κατείχε το 70% της θυγατρικής της στο Ισραήλ και όπως ανακοίνωσε συμφώνησε με την Kerogen investment θυγατρική της Kerogen Capital, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, να το αποκτήσει, δίνοντας 175 εκατομμύρια δολάρια ως προκαταβολή και άλλα 155 έως 180 εκατομμύρια δολάρια μετά την ολοκλήρωση του έργου Karish.

    Σημειώνεται ότι με την ολοκλήρωση της εξαγοράς  της Edison E&P πρόσφατα, η Energean αποκτά νέα παραγωγικά κοιτάσματα στην Αίγυπτο, στην Ιταλία, στην Κροατία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και μια σειρά από επιπλέον έργα, παράλληλα με την ανάπτυξη των κοιτασμάτων Karish,Tanin και Karish North στο Ισραήλ.

    Όλα αυτά δίνουν επιπλέον ώθηση στα αναπτυξιακά έργα του ομίλου και καθιστούν την Energean την μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση ανεξάρτητη εισηγμένη εταιρεία Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με πιστοποιημένα αποθέματα 1 δισ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (mmboe), το 74% των οποίων είναι σε φυσικό αέριο, παρουσία σε 9 χώρες και ημερήσια παραγωγή της τάξης των 50 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου στο πρώτο 9μηνο του 2020.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ