ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Energean: Ολική επαναφορά της παραγωγής πάνω από 150 χιλ. βαρέλια στο α’ τρίμηνο – Ενίσχυση ρευστότητας
Απόλυτα συνεπής στο χρονοδιάγραμμα παραμένει η διαδικασία κατασκευής της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (Floating Production Storage and Offloading – FPSO) της Energean, που πρόκειται να εγκατασταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε σήμερα η αρμόδια εταιρεία, το κύτος του Energean Power μετακινήθηκε από τον ντόκο στο αγκυροβόλιο των ναυπηγείων της COSCO, στο Ζουσάν της Κίνας.
Εκεί είναι προγραμματισμένο να παραμείνει έως το τέλος του έτους, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη, όπου θα τοποθετηθούν τα έξαλα (topsides), η κατασκευή των οποίων επίσης χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο.
To project προχωρεί με βάση τον προγραμματισμό της Energean για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το θαλάσσιο κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αυτοί είναι οι όροι της προκαταρτικής συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν – Τι αναφέρει για πυρηνικά και Ορμούζ
- «Χαστούκι» στην Τουρκία από την Ευρωβουλή: «Δεν μπορεί να επανεκκινήσει η διαδικασία ένταξης – Είναι πλέον μια αυταρχική χώρα»
- Συνάντηση με τον «ιταλικό ΟΠΕΚΕΠΕ» είχε ο Πιτσιλής – Πώς λειτουργεί το «μοντέλο» πληρωμών της γειτονικής χώρας
- Μουσείο Ακρόπολης: Ελλάδα – Ιταλία, μια αδελφική συνεργασία
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.