• Business

    Ένας στους τρεις Έλληνες παίζουν τυχερά παιχνίδια / στοιχήματα τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα

    Πανελλαδική έρευνα σχετικά με τα στοιχήματα / λαχεία / τυχερά παιχνίδια της Focus Bari

    Πανελλαδική έρευνα σχετικά με τα στοιχήματα / λαχεία / τυχερά παιχνίδια της Focus Bari


    Στην δημοτικότητα και τις συνήθειες των Ελλήνων σχετικά με τα στοιχήματα / λαχεία / τυχερά παιχνίδια εστιάστηκε η νέα Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari, που δημοσιοποιείται σε δύο μέρη. Σύμφωνα με την πρώτη έκθεση της έρευνας:
    Οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν «παίξει» τουλάχιστον μια φορά τους τελευταίους 12 μήνες, είτε αυτό είναι αθλητικό στοίχημα, λαχείο ή άλλο παιχνίδι, είτε online, είτε δια ζώσης.

    Κατά δήλωση, το 33% των Ελλήνων στοιχηματίζουν / παίζουν τουλάχιστον ένα «παιχνίδι» οποιασδήποτε μορφής τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έως και κάθε μέρα!

    Οι συχνοί «παίκτες» είναι περισσότερο άντρες απ’ ότι γυναίκες, και ο ένας στους δύο συχνούς βρίσκεται στις ηλικίες άνω των 55 χρόνων.

    Ο «μεγάλος αρχηγός» στον χώρο του betting / gambling είναι το τζόκερ, με πάνω από έναν στους δύο Έλληνες να δηλώνουν ότι έχουν παίξει τζόκερ έστω και μόνο μια φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

    Ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζουν / παίζουν λιγότερο, αλλά μια αντίστοιχη αναλογία θεωρεί ότι θα έπαιζε περισσότερο αν ήταν πιο εύκολο.

    Σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες όμως, πιστεύουν ότι το Κράτος θα έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα για την προστασία των παικτών.

    Δείτε όλη την παρουσίαση του πρώτου μέρους της έρευνας εδώ

    Διαβάστε επίσης:

    Νίκολας Σμιτ: Δεν θεωρώ ότι το ΕΛΚ ή η ευρωομάδα “Ταυτότητα και Δημοκρατία” είναι δημοκρατικές δυνάμεις

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Ολυμπιακός στο Conference έχει το μομέντουμ μαζί του, θυμίζει 2004 αυτή η ιστορία

    Μπερνάρ Αρνό (LVMH): Από την πολυτέλεια στις επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη – mononewsTV



    ΣΧΟΛΙΑ