• Mononews TV

    Μπερνάρ Αρνό (LVMH): Από την πολυτέλεια στις επενδύσεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη – mononewsTV


    Ο δισεκατομμυριούχος της πολυτέλειας Μπερνάρ Αρνό έχει αποκτήσει ένα ακόμα πάθος, την Τεχνητή Νοημοσύνη.

    Με τη Γαλλία να έχει συγκεντρώσει τα διεθνή βλέμματα ως το ευρωπαϊκό αντίπαλον δέος της Silicon Valley για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, ο πρόεδρος της LVMH, φαίνεται ότι δεν θέλει να μείνει εκτός του νέου trend.

    Η νέα επένδυση

    Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η επένδυσή του σε μία γαλλική νεοφυή επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης με το όνομα «Η».

    Η εμπλοκή του Αρνό φέρεται παράταιρη, καθώς σε έναν γύρο χρηματοδότησης, ο απόλυτος επιχειρηματίας της πολυτέλειας, ξεχωρίζει από τους συνήθεις υπόπτους της τεχνολογίας, που τείνουν να χρηματοδοτούν τέτοιες ευκαιρίες.

    Η «Η» αποτελείται από μία ομάδα Γάλλων επιστημόνων, η οποία υπόσχεται να δημιουργήσει την επόμενη γενιά ισχυρών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

    Ο Γάλλος επιχειρηματίας των τηλεπικοινωνιών Ξαβιέ Νιελ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ και ο επιχειρηματίας Γιούρι Μίλνερ είναι μεταξύ αυτών μαζί με το venture capital του Αρνό, Aglaé Ventures και την Amazon και Samsung, που επένδυσαν 220 εκατ. δολάρια στην αρχική χρηματοδότηση.

    Η Γαλλία έχει γίνει φυτώριο της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη και έχει προσελκύσει επενδύσεις από Αμερικανούς επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων και τεχνολογικούς κολοσσούς.

    Η παρισινή νεοφυής επιχείρηση Mistral AI, η οποία αναπτύσσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, όπως το GPT της OpenAI και το Llama της Meta Platforms Inc. που τροφοδοτούν τα AI chatbots, συγκέντρωσε περισσότερα από 500 εκατ. δολάρια από τις αρχές του 2023.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube!👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ