• Business

    Ένας 35άρης για τη «Θέμιδα»


    Η αποχώρηση – εν μέσω θέρους – του κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου, τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, έφερε στο προσκήνιο έναν παλαιό γνώριμο του: τον Γιώργο Σάρλη, φοιτητή του από το Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην Κομοτηνή. Βεβαίως, τα ίχνη του κ. Σάρλη δεν είχαν χαθεί ∙ διότι βρισκόταν στο υπουργείο από τον Μάρτιο του 2015 ως ειδικός σύμβουλος, κοινώς «μάθαινε τη δουλειά» σε ένα υπουργείο «βαρύ», με πολλές αρμοδιότητες, που βρίσκεται στο προσκήνιο λόγω επικαιρότητας τα τελευταία χρόνια.

    Ο Γιώργος Σάρλης διατηρεί τη σχέση φοιτητή – καθηγητή και με τον ίδιο τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς είναι διδακτορικός φοιτητής του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Ποινικό Δίκαιο, στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ο νέος γενικός εκπονεί διατριβή με θέμα «την αξιολόγηση της συμπεριφοράς του δράστη μετά την πράξη».

    Ο κ. Σάρλης καλείται τώρα να αποδείξει ότι εκτός από την καλή επίδοσή του στα ακαδημαϊκά, μπορεί να είναι δραστήριος και αποτελεσματικός στην πράξη, στις δαιδαλώδεις σχέσεις του υπουργείου με τις δικαστικές αρχές, με τους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους, τους υποθηκοφύλακες. Να διαχειριστεί με επάρκεια τα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων, να συμμετέχει με σοφία στο Συμβούλιο Χαρίτων.

    «Στο διάστημα της θητείας του κ. Κωνσταντίνου Κοσμάτου έγιναν σοβαρές προσπάθειες που απέδωσαν λύσεις ή έθεσαν τις βάσεις για τη μελέτη και την προετοιμασία πολιτικών που θεωρώ ότι μπορούν να επιφέρουν στο άμεσο μέλλον θετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς», τονίζει ο κ. Σάρλης στο «Mononews». «Θα προσπαθήσω να μιμηθώ το παράδειγμα εργατικότητας και ανιδιοτέλειας του προκατόχου μου και, άμεσα, να θέσω ορισμένους μετρήσιμους στόχους, να εργαστώ για την επίτευξή τους και να δημιουργήσω διαδικασίες λογοδοσίας προς τους πολίτες. Αμυνόμενος, παράλληλα, απέναντι στη νόσο των γραφειοκρατών την απομόνωση, που φέρνει κακή αντίληψη των πραγμάτων, αδιαλλαξία και αποτυχία».

    Ο νέος γενικός δηλώνει ευαισθησία στο ζήτημα της διαφύλαξης των δικαιωμάτων, σε μία φάση κατά την οποία ο βασικός στόχος είναι η επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

    «Η αντιμετώπιση διαχρονικών προβλημάτων, αναγκών της Δικαιοσύνης, προϋποθέτει αλλαγές, χωρίς όμως υποχωρήσεις από την πρώτιστη δέσμευση της διαφύλαξης των θεμελιωδών δικαιωμάτων, των εγγυήσεων και ελευθεριών που έχουν τεθεί υπέρ των πολιτών. Το ίδιο, πρέπει να συνάδει και προς τον επιβαλλόμενο σεβασμό απέναντι στους λειτουργούς της δικαιοσύνης, δικαστές και δικηγόρους», λέει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σάρλης ελπίζει ότι θα δώσει το στίγμα του μέσα από την «πολλή δουλειά». Δεν έχει άλλωστε αποκτήσει ακόμη οικογενειακές υποχρεώσεις, γεγονός που επιτρέπει στους συνεργάτες του να διεκδικούν από κείνον χρόνο και ενέργεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-analii-sto-reuters-schedio-exodou-apo-tin-krisi-ke-fotografizete-thea-manchatan/76138

     ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/marinopoulos-denapantane-oute-sta-tilefona-se-osous-chrostane-apozimiosis-pro-ton-efthinon-tou-o-sklavenitis/76122



    ΣΧΟΛΙΑ