• Business

    ElvalHalcor: Αναμένει τζίρο 40 εκατ. ευρώ από τη μονάδα Πωγωνίου Ιωαννίνων – Μετετράπη σε ΑΕ


    Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης έχει το εργοστάσιο Πωγωνίου Ιωαννίνων, της ElvalHalcor, μετά τη μετατροπή από Υποκατάστημα σε ΑΕ, διαδικασία που, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΒΑΛ, ολοκληρώθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το 2020 η μονάδα  μπορεί να είναι κερδοφόρα και αξιοποιώντας συνέργειες και το δίκτυο του ομίλου να επεκτείνει τις πωλήσεις της σε νέα προϊόντα και νέες αγορές σε Κύπρο και Βαλκάνια, πραγματοποιώντας   το 2020, τζίρο  της τάξης των 40 εκατ. ευρώ. Στόχος της ElvalHalcor, είναι με μικρές επενδύσεις στην παραγωγή  και αξιοποίηση του διεθνούς εμπορικού δικτύου της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ», η πρώην ζημιογόνος μονάδα να γίνει μια δυναμική εξαγωγική εταιρεία.

    Το εργοστάσιο Πωγωνίου Ιωαννίνων παράγει όλους τους τύπους δισκίων κερμάτων και δακτυλίων,  και με την ολοκλήρωση επενδύσεων της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ, μπορεί να παράγει 5.000 τόνους προϊόντων. Αξιοποιώντας τις συνέργειες ως μέλος του ομίλου ElvalHalcor, σύμφωνα με πληροφορίες, στη στρατηγική της διοίκησης είναι να επεκτείνει τις πωλήσεις της και την γκάμα των παραγόμενων προϊόντων και διατηρώντας χαμηλά τα λειτουργικά της κόστη να γίνει από το 2020 μια κερδοφόρος και με προοπτικές ανάπτυξης βιομηχανία.

    Σύμφωνα με τη σημερινή  ανακοίνωση της εισηγμένης, το πρώτο βήμα που ήταν η μετατροπή της σε συνέχεια της από 05.02.2019, ανακοίνωσης σχετικά με τη μετατροπή του Υποκαταστήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων σε νεοσυσταθείσα ανώνυμη εταιρεία, σύμφωνα με τη διάταξη του τρίτου εδαφίου της παρ. 2, του άρθρου 52 του Ν.4172/2013, όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 23, παρ. 6.γ., του Ν. 4223/2013, η μετατροπή ολοκληρώθηκε στις 08.08.2019.

    Το ιστορικό

    Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ απέκτησε το ενεργητικό της  Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου, πρώην θυγατρική Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)  έναντι τιμήματος 2,5 εκατ  τον Απρίλιο του 2018.

    Το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων και στις εγκαταστάσεις του γίνεται επεξεργασία κραμάτων χαλκού για ημιέτοιμα προϊόντα μεταλλικών δίσκων κερμάτων, κυάθια καλύκων και ταινιών σε ρολά.

    Πρόκειται για εταιρεία που παλαιότερα είχε ως αντικείμενο την παραγωγή κερμάτων και ορείχαλκου για χρήση πυρομαχικών αλλά εδώ και καιρό υπολειτουργούσε. Διέθετε μέχρι το 2018, μια σύμβαση με το ΙΕΤΑ της Τράπεζας της Ελλάδος, για την παραγωγή νομισμάτων και αξιοποιούσε όμως μόνο  το 10% της δυναμικότητάς της.

    Πλέον, με το επιχειρηματικό σχέδιο που υλοποιεί η ElvalHalcor, η μονάδα μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο της δυναμικότητάς της στο άμεσο μέλλον και να γίνει αποδοτική.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ», στις 13 Απριλίου 2018, υπογράφηκε μεταξύ της «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ» και της ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία «Συνεργαζόμενοι Ορκωτοί Λογιστές Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών», ενεργούσης με την ιδιότητα της ειδικής εκκαθαρίστριας της ανώνυμης εταιρείας, με την επωνυμία «Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου Μονοπρόσωπη ΑΕ» (στο εξής «ΜΒΗ ΑΕ»), συμβολαιογραφική σύμβαση πώλησης και μεταβίβασης προς την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, του συνόλου των στοιχείων ενεργητικού της «ΜΒΗ ΑΕ», ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, πάσης φύσεως απαιτήσεων, δικαιωμάτων, σημάτων, διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, λογότυπων, διακριτικών γνωρισμάτων, εμπορικής επωνυμίας και των πάσης φύσεως διοικητικών αδειών που συνδέονται με τη λειτουργία των στοιχείων ενεργητικού της «ΜΒΗ ΑΕ», αντί τιμήματος ποσού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

     



    ΣΧΟΛΙΑ