ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τη διανομή μερίσματος 0,1045 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό) για τη χρήση 2025 ενέκρινε η ΓΣ της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.
Η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε για τις 22 Ιουνίου 2026, ενώ δικαιούχοι είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Σ.Α.Τ. στις 23 Ιουνίου 2026. Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου 2026 μέσω της EURONEXT SECURITIES ATHENS Α.Ε.
Η ανακοίνωση της εταιρείας:
Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ανακοινώνει ότι με απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, της 11ης Μαΐου 2026, το μέρισμα για την εταιρική χρήση 2025 ανέρχεται σε €0,11 ανά μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, πλην των ιδίων μετοχών τις οποίες κατέχει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και δεν δικαιούνται μέρισμα. Από το ανωτέρω μικτό ποσό θα παρακρατηθεί, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ο αναλογών στο μέρισμα φόρος ποσοστού 5%, ήτοι €0,0055 ανά μετοχή και, συνεπώς, το ποσό του μερίσματος που θα λάβουν οι μέτοχοι θα ανέλθει στο καθαρό ποσό €0,1045 ανά μετοχή.
Δεδομένου ότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ έχει εγκρίνει πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών (σύμφωνα με το άρθρο 49 του ν. 4548/2018) και πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης μετοχών (σύμφωνα με το άρθρο 114 του ν. 4548/2018), ενδέχεται το τελικό ποσό του μερίσματος ανά μετοχή να αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τον αριθμό των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κατά την κατωτέρω αναφερόμενη ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, οπότε θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.
Δικαιούχοι του μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) επενδυτές κατά την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026.
Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος είναι η Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών / Euronext Athens και, συνεπώς, την ημέρα αυτή οι μετοχές της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα είναι διαπραγματεύσιμες χωρίς το δικαίωμα είσπραξης του μερίσματος.
Η καταβολή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026 και θα πραγματοποιηθεί από την εταιρεία EURONEXT SECURITIES ATHENS Α.Ε.
Διαβάστε επίσης
ΕΤΑΔ: Προκήρυξη διαγωνισμών για την παραχώρηση απλής χρήσης τμημάτων αιγιαλών στη Ρόδο
Ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ θα συνοδεύσουν τον Τραμπ στην Κίνα για την συνάντηση με τον Σι
Βρετανία: Σε πτώση τα κρατικά ομόλογα καθώς αυξάνονται οι πιέσεις για παραίτηση Στάρμερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Το Resort που σχεδόν δεν υπάρχει – και αυτή είναι η αιτία που δεν μπορείς να το αγνοήσεις
- Τα 50 εκατ. ευρώ που κόστισε στον Μάριο Ηλιόπουλο το ιστορικό και μάγκικο πρωτάθλημα της ΑΕΚ
- Προμηθευτές ενέργειας (ΕΣΠΕΝ): Δεν λειτουργούν οι έξυπνοι μετρητές του ΔΕΔΔΗΕ – Ποιες υπηρεσίες μπλοκάρονται
- Το πάρτι των ισχυρών σε ΔΕΗ, ΒΙΟ, ΕΥΔΑΠ, Optima, η παρακμή του Βακάκη και της JUMBO, η έκπληξη Καραβία, η δίκη της ΕΑΣ και του Σούκου, τα ψώνια του εφοπλιστή Νοτιά και ποιοι πήγαν στον εφοπλιστικό γάμο Λιβανού – Χατζηγιάννη
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.