• Business

    ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Μεγάλο το ενδιαφέρον στο βιβλίο προσφορών- Τι φέρνει το placement

    Γιάννης Στασινόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Viohalco (ΕlvalHalcor)


    Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και την Τρίτη 27/4 αναμένεται να κλείσει το βιβλίο προσφορών της  ElvalHalcor, που άνοιξε χθες, για το placement 25 εκατ. μετοχών που αντιστοιχούν στο 6,66% των μετοχών της, στο οποίο προχωρά ο όμιλος Viohalco.
    Η ζήτηση μετοχών της εταιρείας από διεθνή funds ήταν μεγάλη εδώ και καιρό, και τελικά η Viohalco αποφάσισε να ανταποκριθεί προκειμένου να αυξήσει την εμπορευσιμότητα και το visibility της μετοχής της θυγατρικής της
    Στρατηγική της Viohalco είναι με την κίνηση αυτή είναι να αυξήσει τη διασπορά των μετοχών της Ελβαλ Χαλκόρ και να πετύχει μια καλύτερη αποτίμηση για την εταιρεία πιο κοντά στην πραγματική αξία της. Επίσης να προσελκύσει επενδυτικά κεφάλαια στη μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία μεταποίησης αλουμινίου και την ελληνική βιομηχανία.

    Η διεθνοποίηση του μετοχολογίου της, πλέον κρίθηκε απαραίτητη καθώς στη σημερινή συγκυρία η ΕλβαλΧαλκόρ έχει ανοδική πορεία, αναλαμβάνοντας νέα μεγάλα έργα παγκόσμιου εκτοπίσματος και έχει ιδιαίτερη σημασία η προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων στην ελληνική βιομηχανία.

    Ταυτόχρονα η αύξηση του free float της ElvalHalcor, ανοίγει το δρόμο για την εισαγωγή της μετοχής στον FTSE 25, αυξάνοντας περαιτέρω την ελκυστικότητά της στους διεθνείς επενδυτές  και την αναγνωρισιμότητα του ομίλου.

    Ως διαχειριστές του placement ενεργούν οι AXIA Ventures Group Ltd και η EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, οι οποίοι, μαζί με τη Viohalco διατηρούν το δικαίωμα να προσαρμόσουν τους όρους ή το χρόνο της Συναλλαγής οποιαδήποτε στιγμή.
    Ποια είναι η ElvalHalcor 

    Η ElvalHalcor διαθέτει δεκάδες θυγατρικές,  χιλιάδες εργαζόμενους και  28 εργοστάσια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με αποτίμηση 872 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στη 19η θέση της κατάταξης στο Χ.Α., ξεπερνώντας πολλές εταιρείες του Large Cap όπως ΕΥΔΑΠ, Σαράντης, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Πειραιώς Financial, Aegean Airlines, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ και Fourlis.

    Η ElvalHalcor κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη στους σωλήνες χαλκού, ενώ έχει εδραιώσει τη θέση της μεταξύ των κορυφαίων βιομηχανιών έλασης αλουμινίου παγκοσμίως.

    Πλην των παραδοσιακών τομέων όπως συσκευασίες, μεταφορές, κατασκευές, υποδομές, θέρμανση, ψύξη και ΑΠΕ, πλέον διεκδικεί έργα σε τομείς όπως αυτοκινητοβιομηχανία, αεροναυπηγική και yachting.



    ΣΧΟΛΙΑ