• Business

    ELPEN: Ολοκληρώθηκε η παράδοση 200 tablets σε μαθητές της Σάμου

    • NewsRoom

    Ο Πρόεδρος της ELPEN κ. Δημήτρης Πενταφράγκας


    Η ELPEN ολοκλήρωσε την παράδοση των 200 tablets στα δημόσια σχολεία της Σάμου για την κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών του νησιού.

    Υποστηρίζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η εταιρεία συνέβαλλε στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού, καθώς και ο ισχυρός σεισμός που έπληξε το νησί της Σάμου στις αρχές του φετινού Νοεμβρίου.

    Βασιζόμενη στην κατανομή των αναγκών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η ELPEN κάλυψε ανάγκες στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Μαραθόκαμπου Σάμου, στο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Σάμου, στο 2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σάμου, στο 1ο Ημερήσιο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ) Καρλοβασίου Σάμου, στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Καρλοβασίων Σάμου, στο Ημερήσιο Γενικό Λύκειο Σάμου – Πυθαγόρειο, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Καρλοβασίου, στο 1ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Σάμου, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Πυθαγορείου Σάμου, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Μαραθόκαμπου Σάμου, στο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Σάμου – Μαυρογένειο ΕΠΑ.Λ Σάμου, στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Πύργου Σάμου, στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Βαθύ Σάμου και στο Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου.

    Αναφερόμενη στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία της εταιρείας, η κ. Ελένη Πενταφράγκα, Μέλος του Δ.Σ. της ELPEN δήλωσε:

    «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορέσαμε να συνδράμουμε στην κάλυψη των αναγκών τηλεκπαίδευσης των μαθητών της Σάμου. Σε συνέχεια της εισήγησης του βουλευτή Σάμου, καθηγητή κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη και σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκριθήκαμε έγκαιρα στο σχετικό αίτημα. Στην ELPEN πιστεύουμε ότι η πρόσβαση όλων στην εκπαίδευση είναι απολύτως αναγκαία. Ειδικά αυτή την περίοδο είναι απαραίτητο να διευκολυνθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να αξιοποιηθεί το διαδικτυακό σχολείο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών αυτής της περιόδου και να στεκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία».

    H ΕLPEN συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο 3ο Food Drive που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για τα παιδιά και τις οικογένειες που στηρίζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

    Η δράση υλοποιείται με τη γενναιόδωρη συμβολή των εργαζομένων της και στοχεύει στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών υγιεινής. Φέτος, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά online λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας του κορoνοϊού.

    Η προσφορά των συγκεκριμένων αγαθών είναι ζωτικής σημασίας για τις συγκεκριμένες οικογένειες με τις ανάγκες να είναι περισσότερες από ποτέ τη φετινή χρονιά. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ότι τα αιτήματα που λαμβάνει η κοινωνική υπηρεσία της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» έχουν αυξηθεί κατά 50% από την έναρξη της πανδημίας.

    Στέγες ανηλίκων, οικοτροφεία για ΑμεΑ και κακοποιημένα παιδιά, δομές ασυνόδευτων προσφύγων και άλλοι φορείς παιδικής προστασίας συνεχίζουν να λειτουργούν αδιάκοπα αυτή την περίοδο και να προσφέρουν στα παιδιά που φιλοξενούν φαγητό, στέγη, ψυχαγωγία και φροντίδα.

    Το «Μαζί για το Παιδί» είναι μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που συνεργάζονται, από το 1996, για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών ετησίως στην χώρα μας. Παράλληλα με τη στήριξη των σωματείων-μελών της, η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, αγκαλιάζοντας παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν φτώχεια, αναπηρία, κακοποίηση και ασθένειες.

    Η ΠΕΦ ευελπιστεί να ξεπεράσει το περσινό ρεκόρ, το οποίο με τη συμβολή των εργαζομένων στις εταιρείες μέλη της έφτασε συνολικά τους 3.525 τόνους τροφίμων, που αντιστοίχισαν σε 30.618 μερίδες φαγητού (πρωινό, δεκατιανό, κυρίως γεύμα)!

    Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στηρίζει τις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). Συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη.

    Ειδικότερα, η ΠΕΦ ως χορηγός των νέων κοινωνικών ιατρείων και θέλοντας να βοηθήσει έμπρακτα το πολύτιμο έργο του ΚΥΑΔΑ, προχώρησε στη δωρεά υπερσύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού. Σε αυτόν περιλαμβάνεται ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός πρωτοβάθμιας φροντίδας, αναλώσιμα υλικά και φάρμακα καλύπτοντας έτσι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ιατρείων της δομής.

    Επιπλέον, η ΠΕΦ και οι εταιρείες μέλη της υποστηρίζουν το Κοινωνικό Φαρμακείο, που στεγάζεται στην οδό Δομοκού 2, στην Αθήνα και προσφέρει δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη σε τουλάχιστον 3.000 άπορους και ανασφάλιστους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στην φαρμακευτική φροντίδα.

    Το ΚΥΑΔΑ είναι ο φορέας που στηρίζει τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες του Δήμου Αθηναίων, και καλύπτει τις ανάγκες συνανθρώπων μας, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Οι δομές του ΚΥΑΔΑ υποστηρίζουν κάθε μήνα περίπου 26.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Ο Πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ, κ. Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας το έργο της ΠΕΦ δήλωσε:

    «Η διοίκηση του ΚΥΑΔΑ, με τη δημιουργία δύο νέων κοινωνικών ιατρείων και ενός κοινωνικού οδοντιατρείου, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα ιατροφαρμακευτικής φροντίδας και περίθαλψης για τους άπορους και τους άστεγους συνανθρώπους μας. Ευχαριστούμε θερμά την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας που μέσω της σημαντικής χορηγίας της υποστήριξε αυτό το όραμα και στέκεται πάντα αρωγός στο πολύπλευρο έργο μας».

    Η ΠΕΦ με το σύνολο των κοινωνικών της δράσεων μάχεται κατά των κοινωνικών αποκλεισμών και στέκεται δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, με σεβασμό, αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, συμβάλλοντας σε ένα καλύτερο αύριο. Η πρόσβαση χωρίς περιορισμούς όλων των κοινωνικών ομάδων σε αξιοπρεπή και σύγχρονη φαρμακευτική περίθαλψη αποτελεί για την ΠΕΦ, υπέρτατο κοινωνικό αγαθό και για το λόγο αυτό θα συνεχίσει να μεριμνά για αυτήν.

    Διαβάστε ακόμη:

    Σκλαβενίτης: Ρίχθηκε στη μάχη του click away – Ειδική λίστα με παιχνίδια και παιδικά ρούχα

    Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ παρείχε την Αιγίδα της στο 2ο Συνέδριο Family Business

    Πώς η ανάπτυξη της χώρας περνάει από 5 καλόγριες: O ΑΔΜΗΕ, ο Μανουσάκης και η Πελοπόννησος

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ