• Business

    Elon Musk: Φίμωσε γνωστούς δημοσιογράφους – Μπλόκαρε τα προφίλ τους στο Twitter

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Σάλος επικρατεί στο Twitter μετά την απόφαση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να αναστείλει τους λογαριασμούς πολλών γνωστών δημοσιογράφων που κάλυπταν τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του Elon Musk, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι έθεταν σε κίνδυνο την οικογένειά του.

    Αργά την Πέμπτη, ρεπόρτερ από έντυπα όπως η Washington Post, η New York Times, το Mashable και το CNN αντιλήφθηκαν ότι οι λογαριασμοί τους έχουν μπλοκαριστεί και και τα tweets τους δεν ήταν πλέον ορατά.

    Ο Μusk είπε ότι τα τα συγκεκριμένα προφίλ, στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό του αθλητικού και πολιτικού σχολιαστή Keith Olbermann, ανήκαν σε άτομα που είχαν δημοσιεύσει την τοποθεσία του σε πραγματικό χρόνο, επισημαίνοντας ότι αυτό ισοδυναμούσε «βασικά με συντεταγμένες δολοφονίας».

    «Δεν μου δόθηκε καμία προειδοποίηση. Δεν έχω email ή επικοινωνία από την εταιρεία σχετικά με τον λόγο της αναστολής», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος των New York Times Ryan Mac από έναν νέο λογαριασμό. Δημοσίευσε μια οθόνη από την εφαρμογή λέγοντας ότι έχει τεθεί σε οριστική αναστολή. «Κάνω ρεπορτάζ για το Twitter, τον Elon Musk και τις εταιρείες του. Και θα συνεχίσω να το κάνω» πρόσθεσε.

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter προχώρησε στη συνέχεια σε μία δημοσκόπηση μεταξύ των ακολούθων του για το πότε πρέπει να “ξεπαγώσει” τους λογαριασμούς. Η τυπική περίοδος απαγόρευσης για την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών τοποθεσίας — επίσης γνωστή ως doxxing — στην υπηρεσία είναι 7 ημέρες, είπε.

    Νωρίτερα το Twitter είχε μπλοκάρει και το Mastodon, το οποίο είχε δημοσιεύσει έναν σύνδεσμο στη σελίδα του, ο οποίος οδηγούσε σε λογαριασμό στη δική του υπηρεσία, και παρακολουθεί το ιδιωτικό τζετ του Musk.

    Την Τετάρτη, το Twitter είχε αναστείλει πολλά προφίλ που παρακολουθούσαν τοποθεσίες ιδιωτικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του αεροσκάφους του ιδιοκτήτη του.

    Ο Elon Musk, ο οποίος τάσσεται υπέρ της απόλυτης ελευθερίας του λόγου, έγραψε στον λογαριασμό του πως «οι κανόνες του doxxing ισχύουν για τους δημοσιογράφους όπως και για όλους τους άλλους».

    O Paul Barrett, αναπληρωτής διευθυντής του NYU Stern Center for Business and Human Rights, έγραψε σε ένα email: «Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούμε όλοι να ευχαριστήσουμε τον Musk είναι ότι αποδεικνύει, μέρα με τη μέρα, πόσο επικίνδυνο (και αυτοκαταστροφικό) είναι να συγκεντρώνεται τόση μεγάλη δύναμη εταιρειών στα χέρια μερικών μεγιστάνων της Silicon Valley».

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Πούλησε για τέταρτη φορά μετοχές της Tesla – Εισέπραξε 3,58 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ