• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Ο δισεκατομμυριούχος χλευάζει τον γερουσιαστή Bernie Sanders στο Twitter

    • Bloomberg
    Elon Musk: Ο δισεκατομμυριούχος χλευάζει τον γερουσιαστή Bernie Sanders στο Twitter

    Elon Musk


    Ο Elon Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, επιτέθηκε στον Bernie Sanders με αναρτήσεις του στο Twitter, καθώς ο Αμερικανός γερουσιαστής επανέλαβε την έκκλησή του προς τους δισεκατομμυριούχους να πληρώσουν περισσότερους φόρους.

    Ο 80χρονος Sanders, ο οποίος βρέθηκε στην κούρσα της προεδρικής υποψηφιότητας του Δημοκρατικού Κόμματος το 2016 και το 2020 ανεπιτυχώς, έγραψε το Σάββατο στο Twitter ότι «πρέπει να απαιτήσουμε από τους εξαιρετικά πλούσιους να πληρώσουν το μερίδιο τους». Δεν ανέφερε ονομαστικά τον Μusk.

    Ο ιδρυτής της Tesla, του οποίου η περιουσία των 286 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον έχει καταστήσει στόχο για τους υποστηρικτές του φόρου περιουσίας, απάντησε: «Συνεχώς ξεχνάω ότι είσαι ακόμα ζωντανός».

    Σε ένα επόμενο tweet νωρίς την Κυριακή, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και της SpaceX ρώτησε: «Θέλεις να πουλήσω περισσότερες μετοχές, Bernie; Απλώς πες τη λέξη…»

     

    Και συνέχισε με ένα ακόμη ειρωνικό tweet 11 ώρες αργότερα.

     

    Οι ρευστοποιήσεις μετοχών

    Ο Μusk ρευστοποίησε μετοχές της Tesla αξίας σχεδόν 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, συμβάλλοντας στην πτώση των μετοχών της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά 15%. Η μετοχή υποχώρησε κατά 2,6% στην αρχή των συναλλαγών της Δευτέρας στη Νέα Υόρκη.

    Οι πωλήσεις τίτλων ξεκίνησαν μετά από δημοσκόπηση του Μusk στους χρήστες του Twitter για το αν έπρεπε να πουλήσει. Ωστόσο, ορισμένες από τις συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν βάσει ενός σχεδίου που είχε προκαθορίσει τον Σεπτέμβριο, πολύ πριν συμβουλευτεί τους ακόλουθούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Επίσης ο Musk δεν ανέφερε στα tweets του ότι έχει εκατομμύρια δικαιώματα προαίρεσης μετοχών που πρέπει να ασκηθούν πριν λήξουν τον Αύγουστο του 2022. Tον Σεπτέμβριο επισήμανε ότι ήταν πιθανό να ασκήσει «ένα τεράστιο μπλοκ» αυτών των δικαιωμάτων προς το τέλος αυτού του έτους.

    Στα τέλη του 2020, ο δισεκατομμυριούχος επιβεβαίωσε ότι είχε μετακομίσει από την Καλιφόρνια στο Τέξας, μια πολιτεία που δεν επιβάλλει φόρο εισοδήματος. Το Σάββατο, έγραψε στο Twitter ότι ζει σε ένα μικρό σπίτι στο Νότιο Τέξας τα τελευταία δύο χρόνια. «Νιώθεις πιο οικεία να ζεις σε ένα μικρό σπίτι», υποστήριξε.

    Ο Sanders, γερουσιαστής από το Βερμόντ που συμμετέχει στην κοινοβουλευτική συνέλευση με τους Δημοκρατικούς, προεδρεύει της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας και έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερους φόρους. Τον Μάρτιο, έγραψε στο Twitter ότι ο όγκος του πλούτου που είχε συγκεντρώσει ο Μusk και ο συνιδρυτής της Amazon.com, Jeff Bezos, ήταν «ανήθικος».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ