• Business

    Elon Musk: Εκτός του κλαμπ των 200 δισ. δολαρίων

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο Elon Musk βρέθηκε για μία ακόμη φορά εκτός του κλαμπ των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου μειώθηκε την Τρίτη κατά 5,4% και διαμορφώθηκε στα 192,7 δισ. δολάρια, καθώς οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν απώλειες σχεδόν 7%.

    Η πτώση της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτή του δείκτη S&P 500, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,8%.

    Παρά το γεγονός ότι η περιουσία του Musk βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 26 Αυγούστου, ο συνιδρυτής της Tesla εξακολουθεί να είναι με διαφορά ο πλουσιότερος από τους ελάχιστους ανθρώπους με περιουσία τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο Jeff Bezos της Amazon.com είναι δεύτερος με 127,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ο 50χρονος Musk, είδε την περιουσία του να υποχωρεί κάτω από το όριο των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο. Ωστόσο, το πάρτι των αγορών που ακολούθησε εκτίναξε τα κεφάλαια του στα 288 δισ. δολάρια στις 4 Απριλίου.

    Ήταν την ίδια μέρα που ο Musk αποκάλυψε ότι είχε αποκτήσει περίπου το 9% της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter Inc. Λίγες μέρες αργότερα προχώρησε στην προσφορά εξαγοράς και τελικά εξασφάλισε την έγκριση του διοικητικού συμβουλίου. Ωστόσο, οι αμφιβολίες για την ολοκλήρωση της εξαγοράς αυξάνονται εν μέσω της καταστροφικής πορείας των τεχνολογικών μετοχών που παρέσυρε τις μετοχές των δύο εταιρειών.

    Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η συμφωνία θα παγώσει έως ότου το Twitter προσκομίσει δημόσια στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των λογαριασμών της πλατφόρμας που ελέγχονται από bots. Το Twitter, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι η εξαγορά προχωρά όπως έχει προγραμματιστεί.

    Διαβάστε ακόμη:

    «Είναι γελοίο»-Ο αποκλεισμός της Tesla εκνεύρισε τους επενδυτές

    Τα τιτιβίσματα του Elon Musk έφεραν απώλειες 12 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ