• Business

    Τα τιτιβίσματα του Elon Musk έφεραν απώλειες 12 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα

    • Bloomberg
    Elon Musk

    Elon Musk


    Ο Elon Musk πέρασε μία ολόκληρη ημέρα, και συγκεκριμένα την Τετάρτη, στο twitter ανακοινώνοντας την αλλαγή της πολιτικής του θέσης από τους Δημοκρατικούς στους Ρεπουμπλικάνους, επικρίνοντας τα κριτήρια ESG και απαντώντας σε αρκετούς χρήστες του κοινωνικού δικτύου που προσπαθεί να εξαγοράσει.

    Στο μεταξύ, η Tesla βυθίστηκε στο χαμηλότερο επίπεδο του τρέχοντος έτους, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 12,3 δισ. δολάρια από την περιουσία του επιχειρηματία, ενώ και το Twitter επέκτεινε περαιτέρω την πτώση του.

    Συνολικά, ο Musk έχει χάσει 49 δισ. δολάρια από την έναρξη της προσφοράς του για την εξαγορά του Twitter τον περασμένο μήνα, εν μέρει λόγω της ευρύτερης κατάρρευσης της αγοράς και καθώς ορισμένοι επενδυτές στην Tesla ανησυχούσαν για το πώς θα χρηματοδοτούσε την προσφορά του για τον γίγαντα των social media.

    Ο 50χρονος Μusk παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 209,9 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Ωστόσο, έχει χάσει 60,4 δισ. δολάρια από την περιουσία του φέτος, και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος χαμένος μετά τον Changpeng Zhao της Binance, ο οποίος είναι έχει καταγράψει απώλειες 81 δισ. δολαρίων. Δεύτερος έρχεται ο Jeff Bezos, με μείωση της περιουσίας του κατά 62 δισ. δολάρια.

    Ο Musk τιτιβίζει όλο και περισσότερο, από τότε που έκανε την προσφορά των 44 δισ. δολαρίων για το Twitter. Και η χθεσινή μέρα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

    Έγραψε στο Twitter ότι τα ESG ήταν «απάτη», αφού η Tesla έχασε τη θέση της στον δείκτη S&P 500 ESG που παρακολουθεί την υιοθέτηση των κριτηρίων  ESG από τις εταιρείες. Ακόμη, προέβλεψε ότι οι «πολιτικές επιθέσεις» εναντίον του θα «κλιμακωθούν δραματικά τους επόμενους μήνες».

     

    Σε ένα άλλο tweet, ο Musk είπε ότι είχε υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς στο παρελθόν επειδή «ήταν (κυρίως) το κόμμα της καλοσύνης», αλλά τώρα έχει αλλάξει γνώμη.

    «Έχουν γίνει το κόμμα του διχασμού και του μίσους, επομένως δεν μπορώ πλέον να τους υποστηρίξω και θα ψηφίσω τους Ρεπουμπλικάνους», είπε.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έξαλλος ο Musk: «Τα κριτήρια ESG είναι απάτη»



    ΣΧΟΛΙΑ