• Business

    Ελληνόπουλα μη φύγετε. Το μέλλον των 20ρηδων στη Βρετανία είναι ζοφερό!


    Δύσκολα τα πράγματα και στη Βρετανία. Μπορεί πολλοί νέοι άνθρωποι στην Ελλάδα να εγκαταλείπουν τα πάτρια εδάφη λόγω της οικονομικής κρίσης αναζητώντας μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι στις άλλες χώρες η κατάσταση είναι καλύτερη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Βρετανία, όπου εκατομμύρια νέων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και βλέπουν το μέλλον με μεγάλη απαισιοδοξία.

    Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Young Women’s Trust στην οποία έλαβαν μέρος 4.000 άτομα ηλικίας 18 έως 30 ετών, οι νεαρές γυναίκες είναι αυτές που έχουν επηρεαστεί περισσότερο. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν μία διαφορετική εικόνα για μία ηλικιακή ομάδα που παραδοσιακά είναι γεμάτη αισιοδοξία για τη ζωή. Σύμφωνα με την Young Women’s Trust οι νεαροί εμφανίζονται συγκρατημένοι λόγω των προβλημάτων που σχετίζονται με τα χρήματα, την εργασία και την ψυχική υγεία.

    Ας δούμε αναλυτικά τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας που αποδεικνύουν ότι η ζωή των νέων στη Βρετανία είναι κάθε άλλο παρά ρόδινη:

    Οι νέες γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από τους νεαρούς άνδρες

    6. Young women suffer more than young men
    Η έρευνα εστιάζει στο πόσο επηρεάζουν τα οικονομικά προβλήματα κυρίως τις γυναίκες. Ποσοστό 39% των νεαρών γυναικών που συμμετείχαν απάντησαν ότι πασχίζουν με κόπο να συντηρηθούν οικονομικά μέχρι το τέλος του μήνα έναντι 27% που ήταν το ποσοστό για τους άντρες. Επίσης, 45% των γυναικών αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα αν προκύψουν έκτακτες ανάγκες, όπως για παράδειγμα αν χρειαστεί να αντικαταστήσουν ηλεκτρικά είδη (ψυγείο, πλυντήριο κλπ), έναντι 39% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών.

    Οι διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα παραμένουν

    5. Gender discrimination isn't going anywhere

    Η πλειονότητα των ανθρώπων πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα στον εργασιακό χώρο. Μάλιστα οι γυναίκες είναι υπέρ αυτής της άποψης σε ποσοστό 72% έναντι 54% των ανδρών.  Οι συμμετέχοντες στην έρευνα δεν έχουν πολλές ελπίδες ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον, αφού μόνο το 28% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η διάκριση των δύο φύλων στη Βρετανία θα σταματήσει να υπάρχει όταν αυτοί θα είναι πλέον 40 ετών. Λιγότερο από τους μισούς -37% των γυναικών και 59% των ανδρών- πιστεύει ότι τα δύο φύλα αντιμετωπίζονται ισότιμα στον εργασιακό χώρο.

     

    Οι μισθοί δεν είναι ικανοποιητικοί

    4. Jobs aren't paying enough

    Πάνω από έναν στους πέντε ερωτηθέντες υποστήριξαν ότι αμείβονται με λιγότερα από το χαμηλότερο μισθό (22%) και 28% των νέων ανθρώπων που εργάζονται τόνισαν ότι δεν έχουν αρκετές ώρες για να τα βγάλουν πέρα. Στο μεταξύ, σχεδόν οι μισοί (48%) δήλωσαν ότι δεν έχουν συμπληρώσει αρκετές αμειβόμενες ώρες εργασίας.

    Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας επιδεινώνεται

    3. Job security is getting worse
    Σχεδόν 4 στους 10 εργαζόμενους νέους -38%- ανησυχούν για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 43% στις πιο φτωχές κοινωνικοοικονομικές ομάδες. Επίσης, ποσοστό 30% των νέων υποστηρίζει ότι οι συμβάσεις που προσφέρουν οι εταιρίες είναι περιορισμένου χρόνου με αποτέλεσμα να μην είναι πληρώνονται σε περίπτωση ασθένειας ή κατά τη διάρκεια των διακοπών.

    Η ψυχική υγεία αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα

    2. Mental health is a growing problem
    Ποσοστό 33% των νέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ψυχική τους υγεία. Και σε αυτή την περίπτωση οι νέες γυναίκες υποφέρουν περισσότερο: το 38% ανησυχεί έναντι ποσοστού 29% στους νεαρούς.

    Επίσης, το 22% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι νοιώθει κατάθλιψη, ποσοστό που ανέρχεται στο 35% στα χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές ομάδες.

    Οι νέοι άνθρωποι είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον

    1. Young people are pessimistic about the future

     

    Μόνο το 23% των νέων ανθρώπων αισθάνεται αισιοδοξία για το μέλλον. Ποσοστό 51% από αυτούς υποστήριξαν ότι ανησυχούν. Πρόκειται για μία δραματική επιδείνωση από το 2015, όταν το ποσοστό αυτών που ανησυχούσαν ανέρχονταν στο 33%. Επιπλέον 42% των ερωτηθέντων νοιώθουν φθορά, ποσοστό που το 2015 ήταν στο 30%.

    Σύμφωνα με το Young Women’s Trust, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και ο παράγοντας Brexit, καθώς η έρευνα πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη διεξαγωγή του βρετανικού δημοψηφίσματος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/armagedonas-brexit-katastrefi-tis-nees-thesis-ergasias-sto-city-tou-londinou/76543

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ