• Business

    Η Ellinair ενισχύει τον στόλο της με δύο νέα αεροσκάφη

    • NewsRoom


    Πρόσφορο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχώριου τουρισμού δημιουργεί η ελληνική αεροπορική εταιρία της Θεσσαλονίκης, Ellinair, με την ένταξη στον στόλο της ακόμη δύο αεροσκαφών, την έναρξη επτά νέων δρομολογίων σε Ελλάδα και εξωτερικό, τη λειτουργία τεσσάρων βάσεων και την αύξηση της συχνότητας σε 30 προορισμούς.

    Συγκεκριμένα, η Ellinair εντάσσει, για την καλοκαιρινή περίοδο 2018, ακόμη δύο αεροσκάφη Airbus στον στόλο της, ο οποίος θα αριθμεί πλέον δέκα αεροσκάφη (τρία Airbus 319, πέντε Airbus 320 και δύο Boeing 737-300), με προοπτική το 2019 να αποτελείται μόνο από αεροσκάφη Airbus, προχωρώντας σε πλήρη ομογενοποίησή του.

    Νέοι προορισμοί

    Τα αεροσκάφη θα επιχειρούν από τέσσερις βάσεις και, συγκεκριμένα, από τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και τη Μόσχα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στα δρομολόγια από και προς την Κρήτη, όπου φέτος η Ellinair θα πετάει προς Ηράκλειο από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Μόσχα, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Κλούζ Ναπόκα (Ρουμανία), Κατοβίτσε (Πολωνία), Κίεβο και Λβίβ (Ουκρανία) και Τιφλίδα (Γεωργία). Επίσης, η εταιρεία θα πετάει προς Χανιά από Θεσσαλονίκη και Μόσχα.

    Για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο η εταιρεία θα εκτελεί δρομολόγια σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Στουτγάρδη, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Κλουζ, η Βαρσοβία, το Κατοβίτσε, το Ταλίν, η Ρίγα και το Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με 17 πόλεις της Ρωσίας, πέντε πόλεις της Ουκρανίας, δύο πόλεις του Καζακστάν και την πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα.

    Σημειώνεται, ότι το 2017 ήταν μία χρονιά σημαντικής μεγέθυνσης της εταιρίας, καθώς οι πτήσεις αυξήθηκαν σε 7.042, από 5.582 το 2016 (+26%) και οι διακινηθέντες επιβάτες σε 792.096, έναντι 566.693 το 2016 (+40%).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αποκαθηλώθηκε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Qatar Airways ξεκινά απευθείας πτήσεις για τη Μύκονο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Air France: Ακυρώνονται οι μισές πτήσεις μεγάλων αποστάσεων



    ΣΧΟΛΙΑ