• Business

    Ελλάκτωρ: Ο Διαμαντής Διαμαντίδης στην Αύξηση Κεφαλαίου

    • NewsRoom
    Μπουλούτας

    Ευθύμιος Μπουλούτας, CEO Ελλάκτωρ


    Στην ΑΜΚ της Ελλάκτωρ, εκτός απο την Reggerborgh και την Greenhill, συμμετείχε και ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης.

    Με υπερκάλυψη 2,2 φορές του ποσού των 120,5 εκατ. ευρώ ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πηγές της Ελλάκτωρ, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, η οποία υλοποιήθηκε κατά 100% με ιδιωτικά κεφάλαια.

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως το παραπάνω αποτέλεσμα αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας αλλά και της ελληνικής οικονομίας, και στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας Διοίκησης του Ομίλου που στόχο έχει να δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

    Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ, εκτός από τους βασικούς μετόχους, άσκησαν τα δικαιώματα τους ο ΕΦΚΑ, οι ελληνικές τράπεζες και ο εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης που κατέχει περίπου το 3,5% των μετοχών.

    Η συμμετοχή του Διαμαντίδη θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική καθώς δυο φορές στο παρελθόν η ψήφος του σε Γενικές Συνελεύσεις, έκρινε το αποτέλεσμα .

    Στην Αγορά βέβαια φημολογείται οτι ο εφοπλιστής “σαν ψυχρός εκτελεστής πουλάει πανάκριβα την ψήφο του”.

    Έως τώρα λέγεται οτι έχει εισπράξει απο 7 έως 8 εκατ. ευρώ, για να ψηφίσει είτε με την μία είτε με την άλλη πλευρά.

    Τα κεφάλαια της αύξησης θα διατεθούν ως εξής: ποσό περίπου 98,6 εκατ. για τη συμμετοχή της εταιρείας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της 100% θυγατρικής της, ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, εντός 3 μηνών από την ολοκλήρωση της αύξησης και ποσό περίπου 20,3 εκατ. για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εντός 12-18 μηνών.

    Η Reggerborgh είχε ενημερώσει ότι θα καλύψει τυχόν αδιάθετα έως του ποσού των 16 εκατ. ευρώ. 

    Η πλευρά Greenhill που κατέχει περίπου το 27% των μετοχών, επιβεβαίωσε επίσης αφενός τη συμμετοχή της στην αύξηση, αλλά και την απόκτηση επιπλέον δικαιωμάτων από την αγορά, αιτούμενη δε και τυχόν αδιάθετα (έως 10.000.000 μετοχές) από το Δ.Σ. της Ελλάκτωρ. 

    Μετά την απόκτηση των δικαιωμάτων το ποσοστό της θα αυξηθεί. 

    Ταυτόχρονα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλή ζήτηση και από τους μετόχους μειοψηφίας.

    Η τελική κατανομή των ποσοστών ωστόσο αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Παρασκευή 6 Αυγούστου κατά την προκαθορισμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ελλάκτωρ, όπου θα κατανεμηθούν  τελικώς τα ποσοστά.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις εξαιτίας της υψηλής υπερκάλυψης κάθε μέτοχος που έχει προεγγραφεί για τυχόν αδιάθετες μετοχές θα λάβει αναλογικά 5%.

    Ελλάκτωρ: Το μπλοκ των Ολλανδών

    Το ολλανδικό fund, που διαχειρίζεται κεφάλαια της Carlyle, δηλαδή το Atlas Invest, κατέχει, πλέον, το 10% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Ετσι η 2 ολλανδικές εταιρείες Reggeborgh και AtlasInvest κατέχουν από κοινού πάνω από 37% των μετοχών της εισηγμένης.



    ΣΧΟΛΙΑ