• Business

    Ελλάκτωρ: Με πρωτοβουλία της διοίκησης ή της Reggeborgh το πιθανότερο εντός του μήνα η έκτακτη γενική συνέλευση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης


    Θέμα ημερών φαίνεται να είναι η ανακοίνωση για τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνελεύσεως των μετόχων της Ελλάκτωρ που θα αποφασίσει αλλαγές στη διοίκηση.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Reggeborgh Invest έχει διαμηνύσει στις ενδιαφερόμενες πλευρές τις προθέσεις της και εφόσον η διαδικασία της γενικής συνέλευσης δεν κινηθεί από την σημερινή διοίκηση θα προχωρήσει από την ολλανδική εταιρεία και τους συμμάχους που φαίνεται να έχει αποκτήσει μεταξύ των υπολοίπων μετόχων.

    Έχουν προηγηθεί διαπραγματεύσεις της Reggeborgh με τους αδερφούς Αν. και Δ. Καλλιτσάντση και την αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία Farallon η οποία τους είχε παράσχει το δάνειο το 2018 για να εξαγοράσουν μετοχές του κατασκευαστικού ομίλου.

    Υπενθυμίζεται ότι η Reggeborgh έχει αποκτήσει δικαίωμα προαίρεσης εξαγοράς μετοχών (call option) σε ποσοστό 12,5457% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Ελλάκτωρ. Η συμφωνία έχει γίνει με τον Λεωνίδα Μπόμπολα κάτοχο του προαναφερόμενου ποσοστού.

    Η Reggeborgh κατέχει ήδη ποσοστό 5,4360% στην Ελλάκτωρ, ενώ δύναται να ασκήσει το προαναφερόμενο δικαίωμα προαίρεσης μέχρι τον Μάρτιο.

    Μεταξύ των θεμάτων του ομίλου που χρίζουν αντιμετώπισης είναι η ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας της θυγατρικής της Ελλάκτωρ για της κατασκευές, Άκτωρ, με τις διαπραγματεύσεις για τη χρηματοδότησή της από τις τράπεζες (με δάνειο περίπου 60 εκατ. ευρώ) να μην έχουν ολοκληρωθεί.

    Διαβάστε ακόμα: 

    Οι παράλληλες διαπραγματεύσεις Reggeborgh με αδελφούς Καλλιτσάντση και Farallon «κτίζουν» εξελίξεις στην Ελλάκτωρ

    Στρατηγική συνεργασία για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    EDP Renewables: Από το Μνημόνιο με τη ΔΕΗ στη συμφωνία με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ- Όλο το παρασκήνιο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ