• Business

    Ελλάκτωρ: Εσωτερικές διαφωνίες οδήγησαν στην έξοδο τον Δημήτρη Καλλιτσάντση

    Αναστάσης και Δημήτρης Καλλιτσάντσης


    Ασυμφωνία χαρακτήρων.

    Αυτός είναι ο λόγος για τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του κατασκευαστικού ομίλους της  Ελλάκτωρ, οδηγώντας στην παραίτηση το αντιπρόεδρο Δημήτρη Καλλιτσάντση, αδελφό του Σάκη Καλλιτσάντση ο οποίος παραμένει στο νευραλγικό πόστο του CEΟ.

    Καιρό τώρα ανάμεσα στα δύο αδέλφια υπήρχε διχογνωμία για τους χειρισμούς που αφορούν στο μέλλον του Ομίλου.

    Σύμφωνα με πηγές που είναι σε θέση να αποδίδουν επακριβώς τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάκτωρ, η παραίτηση του Δημήτρη Καλλιτσάντση ήρθε σαν αποτέλεσμα «των επανειλημμένων διαφωνιών σε διάφορα ζητήματα εντός του διοικητικού συμβουλίου».

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν «μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καλλιτσάντση δίνεται οριστικά τέλος στις διαφορικές απόψεις που είχαν εκφραστεί εσωτερικά και επηρέαζαν τη λειτουργία του Ομίλου. Την παραίτησή του έχει υποβάλλει επίσης και το μέλος του ΔΣ Μιχαήλ Κατούνας. Σύντομα θα ανακοινωθεί η αναπλήρωσή τους».

    Όλα αυτά διαδραματίζονται με φόντο την επικείμενη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ που έχει ορισθεί να γίνει στις 7 Ιανουαρίου αν και δεν αποκλείεται να πάρει 20ήμερη παράταση. Στη Γενική Συνέλευση θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι δύο μονομάχοι: Δηλαδή οι Ολλανδοί της Reggeborgh οι οποίοι ελέγχουν άμεσα το 14,17% των μετοχών του ομίλου, έχοντας επίσης και option να αποκτήσουν και το 12,55% από το Λεωνίδα Μπόμπολα. Στην αντίπερα όχθη το δίδυμο των εφοπλιστών  Δημήτρη Μπάκου και Γιάννη Καϋμενάκη ελέγχουν το 23,33% συμπεριλαμβανομένου και του δικαιώματος αγοράς ενός μεγάλου πακέτου των μετοχών που είχαν δοθεί ενέχυρο στη Farallon από τους αδελφούς Καλλιτσάντση. Με το δίδυμο των εφοπλιστών συμπλέει ο Σάκης Καλλιτσάντσης.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι κρύβει το επιχειρηματικό πόκερ για τον έλεγχο της Ελλάκτωρ

    Καϋμενάκης-Μπάκος: Το δύσκολο ναυτιλιακό δάνειο, τα 320 εκατ. δολάρια και η Ελλάκτωρ

    Ελλάκτωρ: Ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση του Δημήτρη Καλλιτσάντση

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ