• Business

    Ελλάκτωρ: Ραγδαίες εξελίξεις- Εκτός εταιρείας ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης

    • NewsRoom
    Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης. Μέτοχοι Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος και Δημήτρης Καλλιτσάντσης. Μέτοχοι Ελλάκτωρ


    Την παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελλάκτωρ υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ένας εκ των μετόχων του ομίλου.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη θέση του διατηρεί ο Διευθύνων σύμβουλος  του ομίλου, κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης.

    Η εξέλιξη αυτή προφανώς συνδέεται με τον πόλεμο των τελευταίων ημερών μεταξύ του ολλανδικού group της Reggeborgh και των εφοπλιστών Καϋμενάκη – Μπάκου και Αναστάσιου Καλλιτσάντση για την διαδοχή στο τιμόνι της εταιρείας.

    Kατά πληροφορίες, παραιτήθηκε και ο Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο οποίος ήταν μέλος του ΔΣ της εισηγμένης.

    Η εξέλιξη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ήταν σε συνέχεια της διαφορετικής προσέγγισης που είχαν ο διευθύνων σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, με τον αδερφό του, Δημήτρη, ως προς τη στρατηγική που θα πρέπει να υιοθετηθεί στον Όμιλο.

    Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά των αδερφών Καλλιτσάντση (Αναστάσιος και Δημήτρης) πρόσφατα προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία πώλησης 39,2 εκατ. μετοχών στην Invesco Finance, η οποία ελέγχεται από τους Ιωάννη Καϋμενάκη και Δημήτρη Μπάκου.

    Εφόσον η πώληση εκτελεστεί έως τις 12 Ιανουαρίου του 2021, τότε η συμμετοχή των αδερφών Καλλιτσάντση σχεδόν θα μηδενιστεί.

    Σημειώνεται πως εχθές έγινε γνωστό πως η Reggeborgh Invest κατέχει, πλέον, ποσοστό 14,17% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 3,15% 2,62 , έπειτα από αγορές μετοχών που πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα μέσω του Χρηματιστηρίου.

    Η συμμετοχή των Ολλανδών ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα εάν συνυπολογιστεί το ποσοστό που κατέχει ο Λ. Μπόμπολας (12,54%), για το οποίο η Reggeborgh διαθέτει option αγοράς. Εάν το δικαίωμα αγοράς ασκηθεί, το ποσοστό της Reggeborgh Invest θα ανέλθει σε 26,7218% των δικαιωμάτων ψήφου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο 14,1761% αυξήθηκε το ποσοστό της Reggeborgh

    Ελλάκτωρ: Πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση στις 7 Ιανουαρίου μάχη για την αναβολή της ή όχι

    Η αντίδραση του ομολόγου της Ελλάκτωρ και γιατί οι Ολλανδοί επιλέγουν τον Ξενόφο για το management



    ΣΧΟΛΙΑ