• Business

    Ελλάκτωρ: Πριν την κρίσιμη γενική συνέλευση στις 7 Ιανουαρίου μάχη για την αναβολή της ή όχι

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ελλάκτωρ

    Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh) – Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ)


    Η κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ με θέμα την αλλαγή διοίκησης και την αύξηση κεφαλαίου κατά 50,4 εκατ. ευρώ, έχει οριστεί για τις 7 Ιανουαρίου και στο μεταξύ τα δύο στρατόπεδα που ερίζουν για τον έλεγχο του κατασκευαστικού ομίλου αναζητούν συμμάχους για τη μάχη που πρόκειται να λάβει χώρα.

    Στο μεταξύ μια μικρότερη μάχη φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Invesco Finance S.A. των εφοπλιστών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη, ετοιμάζεται να ζητήσει ολιγοήμερη αναβολή της συνέλευσης, κάτι που όμως βρίσκει αντίθετη την άλλη πλευρά που άλλωστε έχει ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνελεύσεως.

    Πηγές της ολλανδικής Reggeborgh Invest σημειώνουν σχετικά ότι «όποιος ζητάει αναβολή της συνέλευσης αναλαμβάνει πρόσθετη ευθύνη για τα προβλήματα της εταιρείας που απαιτούν άμεσες λύσεις».

    Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά των εφοπλιστών πραγματοποιεί συναντήσεις με άλλους μετόχους σε αναζήτηση συμμαχιών, ενόψει της τελικής αναμέτρησης στη συνέλευση και την ίδια στιγμή οι Ολλανδοί με αγορές μετοχών από το Χρηματιστήριο ενισχύουν περαιτέρω τη μετοχική τους θέση.

    Στο πλαίσιο αυτό με ενδιαφέρον αναμένεται αν τελικά οι δύο εφοπλιστές θα αγοράσουν από τους Αν. και Δ. Καλλιτσάντση τις μετοχές που αντιστοιχούν στο 18,3% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ -2,31% 2,54, όπως έχει ανακοινωθεί.

    Το γεγονός ότι η συμφωνία προβλέπει ότι η μεταβίβαση δύναται να γίνει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου, δηλαδή σε χρόνο μεταγενέστερο της γενικής συνέλευσης, αφήνει περιθώριο ερμηνείας στη λογική ότι, αν τελικά πάρουν τον έλεγχο του κατασκευαστικού ομίλου οι Ολλανδοί, οι εφοπλιστές δεν θα προχωρήσουν στην εξαγορά.

    Σημειώνεται ότι η τιμή της μετοχής που έχουν συμφωνήσει να αγοράσουν οι εφοπλιστές είναι χαμηλότερη κατά περίπου 24% από την τρέχουσα στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

    Βάσει της σχετικής ανακοίνωσης το συνολικό ποσό για το 18,3% είναι 51,071 εκατ. ευρώ για 39.286.000 μετοχές, δηλαδή 1,3 ευρώ για κάθε μια μετοχή (έναντι 1,719 ευρώ που ήταν η τιμή της μετοχής της Ελλάκτωρ χθες). Οι δύο εφοπλιστές έχουν ήδη διαθέσει 13,9 εκατ. ευρώ για το 5% της Ελλάκτωρ αγοράζοντας επίσης στην τιμή του 1,3 ευρώ ανά μετοχή.

    Διαβάστε επίσης: 

    Η αντίδραση του ομολόγου της Ελλάκτωρ και γιατί οι Ολλανδοί επιλέγουν τον Ξενόφο για το management

    Όλα τα ονόματα που προτείνει η Reggeborgh για το ΔΣ της Ελλάκτωρ

    Ελλάκτωρ: Η μάχη Ολλανδών και Ελλήνων, οι πολιτικές παρεμβάσεις και τα 4 ερωτήματα 

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ