• Business

    Ελλάκτωρ: Έκλεισε το deal μεταξύ Βαρδινογιάννη και εφοπλιστών

    • NewsRoom
    Βαρδής Βαρδινογιάννης - Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος

    Βαρδής Βαρδινογιάννης – Γιάννης Καϋμενάκης – Δημήτρης Μπάκος


    Tην πώληση του συνόλου των μετοχών που κατείχαν στην Ελλάκτωρ στην πλευρά της Motor Oil ανακοίνωσαν και επίσημα οι εφοπλιστές Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης.

    Υπενθυμίζεται πως πληροφορίες της αγοράς έκαναν από το πρωί λόγο για ένα τίμημα που κινείται στην περιοχή των 1,75 ευρώ ανά μετοχή γεγονός που υποδηλώνει ότι το deal εξαγοράς θα κινηθεί στην περιοχή των 180 εκατ. ευρώ.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της Greenhill Investments:

    Οι εταιρείες Greenhill Investments Limited και Kiloman Holdings Limited συμφερόντων των επιχειρηματιών Δημήτρη Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη ανακοινώνουν την πώληση του συνόλου των μετοχών τους στην Ελλάκτωρ.

    H απόφαση αυτή ήταν η κατάληξη μακράς περιόδου αντιπαραθέσεων μετόχων αλλά και σε συνέχεια της υποβολής επίσημης προσφοράς για την εξαγορά των μετοχών Ελλάκτωρ κυριότητας της Reggeborgh, η οποία δεν έτυχε θετικής ανταπόκρισης.

    Η αποδοχή της ελκυστικής πρότασης που δεχθήκαμε από Motor Oil κλείνει τον κύκλο της επένδυσης που είχε ξεκινήσει με διαφορετικές προοπτικές, στρατηγική και όραμα, αλλά ταυτόχρονα ελπίζουμε ότι θα τερματίσει και τις ενδομετοχικές διαμάχες που επί μακρού χρόνου λάμβαναν χώρα στην εταιρεία.

    Οι επιχειρηματίες κκ Δημήτρης Μπάκος, Ιωάννης Καϋμενάκης και Αλέξανδρος Εξάρχου δηλώνουν ότι θα ενισχύσουν την εγχώρια επενδυτική τους δραστηριότητα, πιστεύοντας στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθούν τα νέα επενδυτικά σχέδια σε επιλεγμένους κλάδους. Επίσης εύχονται στους μετόχους και εργαζόμενους της Ελλάκτωρ να αποκτήσει η εταιρεία την θέση που της αρμόζει στον επιχειρηματικό χάρτη.

    Ελλάκτωρ: Τα ντεσού του deal Βαρδινογιάννη – Εφοπλιστών

    Από στιγμή σε στιγμή θα πρέπει να αναμένεται και η ανακοίνωση από πλευράς Motor Oil (συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη) για την απόκτηση του 30,1% των μετοχών της Ελλάκτωρ, μετά την πώληση της θέσης που κατείχαν οι εφοπλιστές Μπάκος – Καϋμενάκης.

    Την ανακοίνωση αυτή αναμένει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για να δώσει το πράσινο φως και να ξεκινήσει εκ νέου η διαπραγμάτευση των μετοχών των δύο εταιρειών, η οποία ανεστάλη πριν από το άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης για να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις.

    Μετά το deal, α) οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για την απόκτηση του ενεργειακού χαρτοφυλακίου της Ελλάκτωρ, της πρώην ΕΛΤΕΧ Άνεμος.

    Β) Η Reggeborgh ήταν ενήμερη από την πρώτη στιγμή για τις προθέσεις του ομίλου,

    γ) αλλάζουν τα μεγέθη στον ιστορικό κατασκευαστικό όμιλο, που ήδη στο α’ 34μηνο πρόκειται να ανακοινώσει ισχυρό EBITDA, και

    δ) Αποκαθίσταται η ηρεμία μεταξύ των μετόχων

    Διαβάστε επίσης:

    Deal εξαγοράς 180 εκατ. ευρώ από την πλευρά Βαρδινογιάννη που αποκτά το 30,1% της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Ελλάκτωρ: Τα ντεσού του deal Βαρδινογιάννη – Εφοπλιστών

    Οι κρυμμένες υπεραξίες, τα έργα και τα stories για Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ιντρακάτ



    ΣΧΟΛΙΑ