• Business

    Ελλάκτωρ: Αποφάσεις για έκτακτη γενική συνέλευση και ΑΜΚ την επόμενη εβδομάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΛΛΑΚΤΩΡ

    Άρης Ξενόφος, CEO Ελλάκτωρ


    Την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τετάρτη (10 Μαρτίου) θα αποφασίσει οριστικά η διοίκηση της Ελλάκτωρ για τον ακριβή χρόνο της έκτακτης γενικής συνελεύσεως που είναι υποχρεωμένη να συγκαλέσει, έπειτα από σχετικό αίτημα που έχει καταθέσει η Greenhill Investments Limited, συμφερόντων Δημητρίου Μπάκου και Ιωάννη Καϋμενάκη.

    Όπως είναι γνωστό η Greenhill ζητά εκ νέου ψηφοφορία για το ΔΣ του κατασκευαστικού ομίλου, αν και έχει παρέλθει λιγότερο από 1,5 μήνας από την έκτακτη γενική συνέλευση η οποία αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία την σημερινή διοίκηση.

    Η διοίκηση του κατασκευαστικού ομίλου υπό τον Άρη Ξενόφο στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου εξετάζει και το θέμα της αύξησης κεφαλαίου, με κύριο στόχο τη ενίσχυση της θυγατρικής για τις κατασκευές Άκτωρ, που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αύξηση κεφαλαίου θα είναι μεταξύ 60 και 100 εκατ. ευρώ.

    Την ερχόμενη Παρασκευή στο μεταξύ είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων της θυγατρικής της Ελλάκτωρ για το real estate, Reds, με ατζέντα την ανάκληση του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή νέου ΔΣ, την ανάκληση του συνόλου των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και την εκλογή νέας ΕΕ.

    Είναι η μοναδική μεγάλη θυγατρική στην οποία δεν έχει γίνει αλλαγή διοίκησης, έπειτα από την επικράτηση των προτάσεων της ολλανδικής Reggeborgh στην έκτακτη συνέλευση του κατασκευαστικού ομίλου στις 27 Ιανουαρίου και όπως εκτιμάται αυτό θα γίνει αύριο.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης αν τελικά θα ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης που απέκτησαν οι Ολλανδοί στις 10 Σεπτεμβρίου του 2020 σε συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα για την εξαγορά της συμμετοχής του στον Όμιλο που αντιστοιχεί στο 12,5457% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ.

    Το Call Option λήγει στις 11 Μαρτίου (η περίοδος άσκησης – μετατροπής είχε οριστεί μεταξύ της 1ης και της 180ης ημέρας μετά την 10.09.2020).

    Όπως εκτιμάται είναι πιθανό τελικά να μην ασκηθεί, άλλωστε ο ίδιος ο κ. Μπόμπολας έχει τοποθετηθεί σε θέσεις ευθύνης στον όμιλο, ώστε η Reggeborgh να μην αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό της (14,17%) ενόψει και της αύξησης κεφαλαίου που σχεδιάζεται.

    Διαβάστε επίσης:

    Ελλάκτωρ: Οι εφοπλιστές απαντούν στη διοίκηση με επίθεση 

    Ελλάκτωρ: Τι απαντά για την αγωγή Μπάκου και Καϋμενάκη-Διαψεύδει την πώληση της ΑΚΤΩΡ

    REDS: Υπογραφή δύο νέων συμφωνιών εμπορικών μισθώσεων στο Smart Park



    ΣΧΟΛΙΑ