• Business

    Ελλάκτωρ: Από το παρασκήνιο στο… προσκήνιο οι Μπάκος – Καϋμενάκης

    Ελλάκτωρ

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) – Χένρι Χόλτερμαν (Reggeborgh)


    Θα γίνει μάχη στην γενική συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου;

    Αυτό που υπήρξε ως πληροφορία όλες τις προηγούμενες ημέρες από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι η Pemanoaro, η κοινή εταιρεία των Αν. και Δημ. Καλλιτσάντση, πούλησε το 5% της συμμετοχής της στην Ελλάκτωρ στους εφοπλιστές, Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα με ανακοίνωση του κατασκευαστικού ομίλου.

    Θα γίνει μάχη στην γενική συνέλευση της 7ης Ιανουαρίου; Είναι το βασικό ερώτημα αυτή τη στιγμή στην κατασκευαστική αγορά η οποία φαίνεται να αλλάζει, χωρίς φως όμως για την κατεύθυνση που παίρνει.

    Από την άλλη πλευρά η ολλανδική Reggeborgh Invest σύμφωνα με πληροφορίες ενισχύει περαιτέρω τη θέση της και με βάση τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις εφόσον ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς μετοχών του Λεωνίδα Μπόμπολα, θα ελέγχει άμεσα περίπου το 22% της Eλλάκτωρ.

    Όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο το νομικό πρόσωπο Invesco Finance S.A., με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απέκτησε το 5,0002% (ήτοι 10.714.000 κοινές μετά ψήφου ονομαστικές μετοχές) του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Τα φυσικά πρόσωπα Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης, κατέχουν από κοινού και ελέγχουν (50% έκαστος) το προαναφερόμενο νομικό πρόσωπο.

    Ο Γιάννης Καϋμενάκης

     

    Δημήτρης Μπάκος

    Η Pemanoaro κατείχε μέχρι την Παρασκευή το 25,6% των μετοχών του κατασκευαστικού ομίλου στο πλαίσιο της συμφωνίας με την αμερικανική Farallon η οποία έχει δανειοδοτήσει με περίπου 50 εκατ. ευρώ τα αδέρφια Καλλιτσάντση, το 2018 προκειμένου τότε να πάρουν τον έλεγχο του ομίλου από τους Λεωνίδα Μπόμπολα και Δημήτρη Κούτρα.

    Οι δύο εφοπλιστές απέκτησαν θέση στην Ελλάκτωρ όπως φαίνεται κατόπιν συμφωνίας με τη σημερινή διοίκηση. Μένει να δούμε αν θα αυξήσουν το ποσοστό τους μέχρι τη γενική συνέλευση και ποια θα είναι η απάντηση από την πλευρά των Ολλανδών.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι εφοπλιστές Δημήτριος Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης μέτοχοι στην Ελλάκτωρ

    Οι κρίσιμες 27 μέρες πριν την καθοριστική γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ – Τα στρατόπεδα και οι κινήσεις Καλλιτσάντση, Ολλανδών και Μπόμπολα

    Ελλάκτωρ: Η Reggeborgh φαίνεται να καθορίζει το παιχνίδι



    ΣΧΟΛΙΑ