• Business

    ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ: Στήνει «κοινό εμπορικό μέτωπο» για εξοικονόμηση κόστους – Ποιους τομείς αφορά


    Το αρχαίο ρητό «ισχύς εν τη ενώσει» κάνει πράξη το «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

    Η πρωτοβουλία, η οποία μετράει ήδη 62 αμιγώς ελληνικές επιχειρήσεις, δρομολογεί μια σειρά από κοινές δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στη μείωση του κόστους σε διάφορα επίπεδα μέσα από την αξιοποίηση της διαπραγματευτική της δύναμης.

    Καταρχάς, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών σχεδιάζεται η δημιουργία κοινών δικτύων διανομής στο εξωτερικό αλλά και η κοινή εκπροσώπηση σε μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού μέσα από κοινά περίπτερα. Κάτι που, σύμφωνα με τα στελέχη του «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», αναμένεται να διευκολύνει την προσπάθεια των επιχειρήσεων να επεκτείνουν την παρουσία τους και να ανοίξουν νέες αγορές του εξωτερικού. Συνέργειες στη διακίνηση προϊόντων (logistics) υπάρχουν ήδη στην εσωτερική αγορά.

    Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στις κοινές αγορές αγαθών και υπηρεσιών, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική εξοικονόμηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η κοινή προμήθεια ρεύματος από συγκεκριμένο πάροχο, η οποία εξασφαλίζει σε κάθε μέλος ένα σημαντικό κέρδος. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που η πρωτοβουλία προχωρά σε αυτή την κίνηση, τόσο για τη βιομηχανική διαδικασία όσο και για τον κάθε εργαζόμενο.

    Ανάλογη συμφωνία δρομολογείται και στον τομέα της τηλεφωνίας.

    Στο ίδιο πλαίσιο, δρομολογείται η σύναψη ομαδικού ασφαλιστηρίου συμβολαίου με ασφαλιστική εταιρεία για τους χιλιάδες εργαζομένους των μελών του «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».

    Όπως λέει ο πρόεδρος της πρωτοβουλίας, Άγις Πιστιόλας, το μοντέλο λειτουργίας και οι συνέργειες που αναπτύσσονται σε διάφορα επίπεδα κεντρίζουν όλο και περισσότερο τα βλέμματα της αγοράς, σημειώνοντας πως μέρα με την μέρα αυξάνονται οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρον να ενταχθούν στην πρωτοβουλία και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει στα μέλη του. Ανάμεσά τους, βρίσκονται και μεγάλες επιχειρήσεις με ισχυρό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά, οι οποίες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ζωή του τόπου.

    Να σημειωθεί πως χθες η εταιρεία Αττική – Πίττας, η οποία διαθέτει για περισσότερα  το μέλι Attiki εντάθηκε στο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η Αττική – Πίττας επιλέγει και χρησιμοποιεί εκλεκτές ποικιλίες ελληνικού μελιού, από 2.000 μελισσοκόμους με συνεργασίες που διαρκούν δυο και τρεις γενεές.



    ΣΧΟΛΙΑ