• Business

    Ελίν Τεχνική: Στοίχημα – διαβατήριο για το μέλλον η ανακαίνιση του 5* πρώην Coral της οικογένειας Μαμιδάκη

    Το ξενοδοχείο CORAL που ανήκε κάποτε στην οικογένεια Μαμιδάκη έχει πλέον περάσει στις Henderson και Hines


    Μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της 20χρονης ιστορίας της βρίσκεται η Ελίν Τεχνική, θυγατρική του πετρελαϊκού ομίλου Ελινόιλ.

    Ο λόγος για την ανακαίνιση πεντάστερου ξενοδοχείου στην Κρήτη για λογαριασμό των Henderson Park και Hines μέσα σε ένα πολύ αυστηρό χρονοδιάγραμμα ώστε να προλάβει τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

    Το συγκεκριμένο έργο αφορά τη ριζική αναμόρφωση των χώρων του πρώην ξενοδοχείου Coral (τριών αστέρων) στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης που ανήκε στην οικογένεια Μαμιδάκη.

    Πρόκειται, όπως λέει, ο Γενικός Διευθυντής της Ελίν Τεχνική, Μάριος Μίκαϊτς, για ένα βαρυσήμαντο project με πολλές προεκτάσεις, καθώς η έγκαιρη ολοκλήρωσή του θα στείλει ηχηρό μήνυμα στην αγορά για τις δυνατότητες της εταιρείας να εκτελεί, γρήγορα και αποτελεσματικά, ιδιαίτερα απαιτητικά έργα.

    «Αποτελεί στοίχημα για εμάς το συγκεκριμένο project. Καλούμαστε να αποδείξουμε πως μπορούμε μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονοδιάγραμμα να παραδώσουμε το έργο. Αποτελεί προπομπό ανάληψης και άλλων αντίστοιχων μεγάλων έργων», σημειώνει χαρακτηριστικά το έμπειρο στέλεχος, δηλώνοντας πεπεισμένος για την επιτυχή έκβασή του. Όπως ακριβώς έπραξε και στην περίπτωση του κτηρίου που κάποτε στέγαζε την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στον Νέο Κόσμο, το οποίο παρέδωσε στην Dimand και στην Grivalia σε χρόνο ρεκόρ.

    Σύμφωνα με τον κ. Μίκαϊτς, τέτοιου μεγέθους έργα κεντρίζουν τα βλέμματα της επενδυτικής κοινότητας (funds, developers, εταιρείες real estate κ.ά.) που περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκβασή του. Έτσι, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί επιτυχώς θα αποτελέσει εχέγγυο για την εταιρεία και την ικανότητά της να ανταποκρίνεται σε αποστολές υψηλών απαιτήσεων στην ποιότητα, τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα.

    Η ηγετική ομάδα της Ελίν Τεχνική εστιάζει στα τουριστικά project (καταλαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος των έργων που τρέχει αυτό το διάστημα), φιλοδοξώντας μάλιστα στη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με εκπρόσωπους της τουριστικής βιομηχανίας. Στο πλαίσιο αυτό και παράλληλα με την ευρύτερη αναδιάταξη που λαμβάνει χώρα στον κατασκευαστικό χώρο, συνεχίζει να προσλαμβάνει έμπειρους και ικανούς μηχανικούς. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε την dream team των μηχανικών… είναι ο νούμερο ένα στρατηγικός μας στόχος…», αναφέρει με έμφαση ο κ. Μίκαϊτς.

    Το επιθετικό πλάνο ανάπτυξης που έχει καταστρώσει και υλοποιεί η Ελίν Τεχνική οφείλεται στη δυναμική που αναπτύσσεται στην εγχώρια αγορά των κατασκευών, προτού καν ξεκινήσει η ανάπλαση του Ελληνικού.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2000 και αποτελεί 100% θυγατρική του ομίλου Ελίνοιλ. Αρχικά υποστήριξε τη μητρική εταιρεία στις ποικίλες τεχνικές της ανάγκες, εκτελώντας και συντηρώντας έργα εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και πρατηρίων υγρών καυσίμων ωστόσο από το 2002 επεκτάθηκε και άλλους τομείς, διευρύνοντας το πελατολόγιό της με μια σειρά από έργα σε τομείς όπως οι Γραφειακοί Χώροι, Καταστήματα, Βιομηχανικά Κτίρια, Ξενοδοχεία, Logistic Centers κ.ο.κ.

    Ανάμεσα στα έργα που εκτελεί αυτή την περίοδο, είναι ο εκσυγχρονισμός και επέκταση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων για μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και η ολοκλήρωση της επέκτασης του εργοστασίου της Knauf στην Αμφιλοχία.



    ΣΧΟΛΙΑ