• Business

    ΕΛΙΝ Τεχνική: «Πατάει γκάζι» μέσα στην πανδημία – Το project της «Ελευθεροτυπίας» και το στοίχημα με τον «Πύργο του Πειραιά»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    ΕΛΙΝΟΙΛ: Με θετικό οικονομικό αποτέλεσμα τα κέρδη προ φόρων στο α΄ εξάμηνο

    Γιάννης Αλιγιζάκης, CEO Ελινόιλ


    Σε «κρυφό άσο» του ομίλου Ελινόιλ αναδεικνύεται η ΕΛΙΝ Τεχνική, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται και μέσα στην πανδημία.

    Η τεχνική εταιρεία έχει καταφέρει να διευρύνει σημαντικά το αποτύπωμά της στην εγχώρια αγορά των κατασκευών, αναλαμβάνοντας μια σειρά από έργα υψηλών προδιαγραφών και μεγάλου βαθμού δυσκολίας, μεταξύ των οποίων η μετατροπή του κτηρίου που στέγαζε την ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στον Νέο Κόσμο σε χώρους γραφείων και η επέκταση του εργοστασίου της Knauf στην Αμφιλοχία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία εκμεταλλεύθηκε την υγιή χρηματοοικονομική βάση της και το «όνομα» του ομίλου που ανήκει αλλά και την υποχώρηση παραδοσιακών «παικτών» του κλάδου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Καταλυτικό ρόλο έπαιξαν και τα αντανακλαστικά που επέδειξε η εταιρεία στη διάρκεια του lockdown, όπου εκτέλεσε κανονικά και χωρίς να σταματήσει τα project που ήταν σε εξέλιξη. Κάτι που ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των πελατών στις δυνατότητες της.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του καταστήματος της ΑΒ στην Κέρκυρα, το οποίο κατάφερε να παραδώσει εν μέσω καραντίνας, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει ούτε μια μέρα τις εργασίες, παρ’ ότι το νησί τελούσε υπό ναυτικό αποκλεισμό. Βέβαια, αυτό επιβάρυνε σημαντικά τα έξοδα λειτουργίας καθώς έπρεπε να επιστρατευθούν τοπικά συνεργεία, ωστόσο βοήθησε σημαντικά στη φήμη της εταιρείας, η οποία έστειλε το μήνυμα πως τηρεί τις δεσμεύσεις της και παραδίδει έγκαιρα τα έργα που αναλαμβάνει.

    Ανάμεσα στα μεγάλα έργα που εκτελεί αυτή την περίοδο είναι η μετατροπή του πρώην κτηρίου της «Ελευθεροτυπίας» σε χώρους γραφείων, ένα έργο προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να παραδώσει στις αρχές του 2021 (Ιανουάριος) καθώς οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό άνω του 65%. Στις αρχές του 2021 εκτιμάται πως θα παραδοθεί και το έργο επέκτασης του εργοστασίου της Knauf στην Αμφιλοχία, κόστους άνω των 5 εκατ. ευρώ.

    Από εκεί και πέρα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναδιάρθρωση των αποθηκών της Lidl στα Καλύβια Αττικής, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας αλλά και η δημιουργία κάποιων νέων καταστημάτων της ΑΒ σε Τύρναβο και Παπάγου.

    Σε «ανοιχτή γραμμή» με τους developers

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως η εταιρεία διεκδικεί καινούρια έργα, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς ενώ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους developers. Ψηλά στην ατζέντα είναι και το εμβληματικό project της ανακατασκευής του «Πύργου του Πειραιά», ένα έργο που υπολογίζεται σε περίπου 50 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δώσει ισχυρό προβάδισμα σε όποιον το αναλάβει για το «μέγα project του Ελληνικού».

    Μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο των κατασκευών είναι και το Θριάσιο Πεδίο, το οποίο εφ’ όσον ξεπεράσει τα εμπόδια και προχωρήσει θα δώσει σημαντική δουλειά στις τεχνικές εταιρείες. Ήδη, πολλοί λιανέμποροι αναζητούν χώρους μέσα στο Θριάσιο Πεδίο για να δημιουργήσουν αποθηκευτικούς χώρους.

    Η ελίν Τεχνική ιδρύθηκε το 2000 και είναι 100% θυγατρική της Ελινόιλ. Αρχικά υποστήριξε τη μητρική εταιρεία στις ποικίλες τεχνικές της ανάγκες, εκτελώντας και συντηρώντας έργα εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και πρατηρίων υγρών καυσίμων ωστόσο από το 2002 επεκτάθηκε και άλλους τομείς, διευρύνοντας το πελατολόγιό της. Το 2019 έκλεισε με πωλήσεις 20,5 εκατ. ευρώ έναντι 15,6 εκατ. ευρώ το 2018, σημειώνοντας αύξηση 31,3% ενώ εμφάνισε κέρδη 447 χιλ. ευρώ έναντι 361 χιλ. ευρώ το 2018.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ