• Business

    Ελένη Πολυχρονοπούλου: Βραβεύτηκε για την ευαισθησία της για το περιβάλλον


    Μεγάλωσε στο Πειραιά. Σε μία επιχειρηματική οικογένεια. Οι πρώτες της αναμνήσεις ως παιδί ήταν από το οικογενειακό κατάστημα με εφόδια πλοίων. Ακολούθησε η ίδρυση από τους γονείς της μίας εταιρίας για την αντιμετώπιση της ατυχηματικής θαλάσσιας ρύπανσης, μέσα από την οποία μπόρεσε να αναπτύξει πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως της θάλασσας.

    Σήμερα, η Ελένη Πολυχρονοπούλου, αντιπρόεδρος ΔΣ της εταιρίας Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. έλαβε το βραβείο «Πρωτοπόρος επιχειρηματίας» στην εκδήλωση που πραγματοποίησε για πέμπτη φορά η EY Ελλάδας στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για να τιμήσει το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα και όραμα.

    Σπούδασε χημικός και κατόρθωσε να συνδυάσει το έντονο πάθος της για το περιβάλλον με την καινοτομία ξεκινώντας να εργάζεται στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της οικογενειακής επιχείρησης. Από το 1998, από τη θέση της ερευνήτριας στο τμήμα R&D, συνέβαλε στην ανάπτυξη καινοτόμων εξοπλισμών για τη διαχείριση και επεξεργασία υγρών αποβλήτων και πόσιμου νερού. Στη συνέχεια, ως Αντιπρόεδρος Επιχειρηματικής Ανάπτυξης πρωτοστάτησε στην επέκταση της εταιρίας σε νέες αγορές, νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

    POLYXRONOPOULOU_ELENI_1

    Με εφόδια την ευαισθησία για το περιβάλλον, την αφοσίωσή στην ποιότητα, τη συνέπεια και την πίστη στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας, η Ελένη Πολυχρονοπούλου το 2009 έλαβε μια εξαιρετικά πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Πήρε τη στρατηγική απόφαση να στοχεύσει σε μια διαφορετική απειλή που δημιουργεί η ποντοπόρος ναυτιλία για το περιβάλλον. Δημιούργησε το πρώτο πιστοποιημένο ελληνικό σύστημα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος, το ERMA FIRST BWTS, το οποίο θα αποτελεί βασικό εξοπλισμό των ποντοπόρων πλοίων.

    Σήμερα, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος από τη ρύπανση στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της, η εταιρία έχει αντιμετωπίσει πάνω από 1.500 περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, τόσο στη χώρα μας, όσο και το εξωτερικό, και προχωράει εντατικά μπροστά.

    Παράλληλα, η Ελένη Πολυχρονοπούλου είναι Πρόεδρος της HEMEXPO – Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού, μιας μη κερδοσκοπικής εταιρείας με σκοπό τη διεθνή προώθηση των ελληνικών εταιρειών ναυτιλιακού εξοπλισμού.



    ΣΧΟΛΙΑ