• Τράπεζες

    Έχασε τη μάχη του ΛΕΠΕΤΕ η Εθνική Τράπεζα

    • Έφη Καραγεώργου
    Εθνική Τράπεζα

    Εθνική Τράπεζα


    Κανονικά θα γίνει αύριο η καταβολή της επικουρικής σύνταξης και των αναδρομικών στους δικαιούχους του ΛΕΠΕΤΕ, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα.

    Η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην καταβάλει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) το ποσό των 36 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης που της αναλογούσε για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργείου, η επικουρική σύνταξη του Ιουλίου και τα αναδρομικά από τον Ιανουάριο θα πρέπει να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο, 2 Ιουλίου.

    Από την πλευρά του υπουργείου, επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να μπαίνουν ήδη από σήμερα, με τους κωδικούς του taxisnet,  στην ιστοσελίδα του  ταμείου και να βλέπουν την πορεία πίστωσης των χρημάτων, καθώς και το ακριβές ποσό που τους αναλογεί μετά τον νέο υπολογισμό τόσο για τη σύνταξη όσο και για τα αναδρομικά.

    Μάλιστα, όπως τονίζεται, γινόταν προσπάθεια τα χρήματα να βρίσκονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από νωρίς το πρωί. Κάτι που, όμως, δεν κατέστη δυνατό κι έτσι οι δικαιούχοι θα δουν τα χρήματά τους στους λογαριασμούς τους μετά τις 11 το πρωί.



    ΣΧΟΛΙΑ