• Τράπεζες

    Νέα εμπλοκή στην πληρωμή των επικουρικών συντάξεων του ΛΕΠΕΤΕ

    • Της Έφης Καραγεώργου και της Αργυρώς Μαυρούλη
    Εθνική Πανγαία


    Νέα εμπλοκή παρουσιάστηκε στην πληρωμή των επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ.

    Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη η Εθνική Τράπεζα αναμενόταν από τις 2 το μεσημέρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η καθυστέρηση οφείλεται στην εμπλοκή δικηγορικών γραφείων που παρενέβησαν στη διαδικασία ζητώντας να καταγραφεί και το δικό τους σκεπτικό.

    Την περασμένη Πέμπτη, η Εθνική Τράπεζα κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να μην καταβάλει στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) το ποσό των 36 εκατ. ευρώ της πρώτης δόσης που της αναλογούσε για την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

    Υπενθυμίζεται πως με απόφαση του υπουργείου, η επικουρική σύνταξη του Ιουλίου και τα αναδρομικά από τον Ιανουάριο θα έπρεπε να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αύριο, 2 Ιουλίου.

    Προς ώρας, όμως, είναι άγνωστο αν αυτό θα καταστεί εφικτό.

    Από την πλευρά του υπουργείου, επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να μπαίνουν ήδη από σήμερα, με τους κωδικούς του taxisnet,  στην ιστοσελίδα του  ταμείου και να βλέπουν την πορεία πίστωσης των χρημάτων, καθώς και το ακριβές ποσό που τους αναλογεί μετά τον νέο υπολογισμό τόσο για τη σύνταξη όσο και για τα αναδρομικά.

    Την ίδια στιγμή, όμως, πηγές από το ΕΤΕΑΕΠ αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, ότι σήμερα τα ποσά δεν θα πιστωθούν, καθώς δεν υπάρχει απόφαση, και ότι θα προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο πιθανότατα αύριο που θα υπάρχει, υπό την προϋπόθεση ότι η απόφαση θα είναι υπέρ των συνταξιούχων.



    ΣΧΟΛΙΑ