• Business

    EKT: Έξι τράπεζες της Ευρωζώνης δεν πληρούν τις απαιτήσεις σε κεφαλαιακή επάρκεια

    • NewsRoom

    Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα


    Συνολικά έξι τράπεζες της Ευρωζώνης δεν πληρούν τις απαιτήσεις σε κεφαλαιακή επάρκεια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

    Αυτό αποκαλύπτει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επισημαίνοντας πως η ΕΚΤ έχει ήδη ενημερώσει τα εν λόγω πιστωτικά ιδρύματα για την ανάγκη να ισχυροποιήσουν τους ισολογισμούς τους, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωπα με αυστηρότερους ελέγχους.

    Η ΕΚΤ έδωσε στη δημοσιότητα την ετήσια αναθεώρηση για τις τράπεζες της Ευρωζώνης, τις οποίες αξιολόγησε μέσα σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων, αύξησης του κόστους λόγω αυστηροποίησης του νομοθετικού πλαισίου και στη σκιά μιας σειράς σκανδάλων που πλήττουν το τραπεζικό σύστημα και αφορούν κυρίως σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    «Έξι από τις 109 τράπεζες της Ευρωζώνης που συμμετείχαν στη διαδικασία της αξιολόγησης βρέθηκαν με χαμηλότερα κεφάλαια. Οι τράπεζες αυτές δεν έλαβαν ικανοποιητικά μέτρα στα τέλη του 2019, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη λήψη μέτρων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.



    ΣΧΟΛΙΑ