• Business

    Έκλεισε η συμφωνία Δημοσίου – Λάτση για την πώληση των ΕΛΠΕ

    • NewsRoom
    ΕΛΠΕ


    Σε συμφωνία για την από κοινού πώληση του 50,1%, συν του μάνατζμεντ των ΕΛΠΕ σε στρατηγικό επενδυτή, κατέληξαν εχθές το βράδυ το Δημόσιο και ο όμιλος Λάτση. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι η Paneuropean (όμιλος Λάτση) πουλά το 30,47% των ΕΛΠΕ (από 45,47% σήμερα) και το Δημόσιο το 20,5% (από 35,5% σήμερα) που σημαίνει ότι η κάθε πλευρά θα διατηρήσει μερίδιο 15% και ο νέος στρατηγικός θα απολαμβάνει την απόλυτη πλειοψηφία.

    Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

    Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας υπέγραψαν στις 3 Απριλίου 2018 το ΤΑΙΠΕΔ και η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH), όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισηγμένη.

    Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

    Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ (www.hradf.com).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Reuters: Η Αθήνα εξετάζει την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ με συμμετοχή του ομίλου Λάτση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ: Το Δημόσιο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την POIH για ενδεχόμενο μεταβίβασης μετοχών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η απάντηση των ΕΛΠΕ στα δημοσιεύματα για τις προσλήψεις στον Όμιλο



    ΣΧΟΛΙΑ