• Business

    Εγκαινιάστηκε η νέα επένδυση για τα data και το cloud της Lamda Hellix – Tι είπε ο Απόστολος Κάκκος για τα Data Center της Microsoft

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Απόστολος Κάκκος

    Απόστολος Κάκκος


    Τη διασύνδεση των εταιρειών με τους μεγάλους cloud providers όπως το Azure της Microsoft, το AWS, το Google Cloud κ.α. προωθεί το SEECIX (South-East Europe Cloud & Interconnection Exchange) powered by DE-CIX που βρίσκεται στο neutral world – class data center campus της Lamda Hellix στην Αθήνα και εγκαινιάστηκε χθες κατά τη διάρκεια ψηφιακής Συνέντευξης Τύπου.

    Πρόκειται για το νέο ψηφιακό κόμβο που εξυπηρετεί την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων επεκτείνοντας το υπάρχον δίκτυο του DE-CIX στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα, στη Λισαβόνα, Μαδρίτη, Μασσαλία, το Παλέρμο και την Κωνσταντινούπολη, λειτουργώντας ως πύλη διασύνδεσης μεταξύ της ΝΑ Ευρώπης, Αφρικής, Μέσης Ανατολής και Ασίας.

    Η νέα επένδυση της Lamda Hellix (η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στην εν λόγω αγορά) θα συμβάλει στην αύξηση της αξιοπιστίας και της διαθεσιμότητας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων της χώρας, ενώ λειτουργεί συμπληρωματικά σε αυτή της Microsoft για τη δημιουργία κόμβου Data Center που ανακοινώθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

    Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix, Απόστολος Κάκκος, «τα Data Centers είναι η βιομηχανία των δεδομένων και το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες του χώρου βλέπουν την Ελλάδα ως χώρα εγκατάστασης των δεδομένων τους ευνοεί την ανάπτυξη αυτής της αγοράς».

    Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων καθώς οι ανακοινώσεις της Lamda Hellix έρχονται αμέσως μετά από αυτές της Microsoft, ο κ. Κάκκος εξήγησε: «Αυτό που αλλάζει με την επένδυση της Microsoft είναι ότι τα δεδομένα που της εμπιστεύονται οι ελληνικές εταιρείες δεν θα είναι στην Ιρλανδία, στην Μεγάλη Βρετανία ή αλλού, θα είναι στην Ελλάδα. Οι μεγαλύτεροι cloud providers είναι πελάτες μας και έχουν παρουσία στα  Data Center μας. Όταν όμως μεγαλώσεις την παρουσία των δεδομένων σε μια γεωγραφική περιοχή και μπορέσεις να προσελκύσεις και δεδομένα άλλων χωρών μεγαλώνεις τη βιομηχανία.

    Τα δεδομένα πρέπει να τα δούμε ως μια βιομηχανία. Η πληροφορία κάπως παράγεται, ανταλλάσσεται, μεταφέρεται και αποθηκεύεται. Όπως και στη κλασική οικονομία όταν κάποιος παράγει κάτι π.χ. μια αυτοκινητοβιομηχανία αυτοκίνητα, γύρω από αυτή αναπτύσσονται σειρά από δραστηριότητες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα Data Centers. Και όχι μόνο αυτό, πιθανολογούμε, είμαστε σχεδόν σίγουροι, ότι και άλλοι μεγάλοι cloud providers θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία της εισόδου της Microsoft στην ελληνική αγορά για να αποκτήσουν και αυτοί παρουσία στην Ελλάδα. Άρα, εν κατακλείδι η δική μας άποψη είναι ότι όσο μεγαλώνει η αγορά, τα Data Centers που βρίσκονται στην Ελλάδα, τόσο θα μεγαλώσει όλη η πίτα που έχει να κάνει με την τεχνολογία, τμήμα της οποίας είμαστε και εμείς. Μην ξεχνάμε ότι στον 21 αιώνα το βασικό πράγμα που προάγεται παγκοσμίως δεν είναι μόνον τα public clouds είναι τα hybrid clouds, δηλαδή οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα για δεδομένα τα οποία είναι πολύ σημαντικά και χρειάζεται να έχουν ασφάλεια διαθεσιμότητα κ.λ.π. και ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και τα public clouds τα οποία τους προσφέρουν επιπλέον δυνατότητες. Και σε αυτό το κομμάτι το SEECIX με τις υπηρεσίες του θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο, προκειμένου τα hybrid clouds να γίνουν πραγματικότητα με τρόπο άμεσο γρήγορο και αποδοτικό».

    Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου της Lamda Hellix, ο Ivo Ivanov, CEO του DE-CIX International σχολίασε: «Στα 25 χρόνια της ιστορίας του το DE-CIX έχει ένα αποδεδειγμένο ρεκόρ δημιουργίας επιτυχημένων κόμβων διασύνδεσης παγκοσμίως σε περιοχές όπου οι πελάτες χρειάζονται εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες διασύνδεσης. Μέσω μιας σύνδεσης στο SEECIX, οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών διασύνδεσης. Αυτό περιλαμβάνει τοπικό peering με άλλα ελληνικά δίκτυα, OTTs, παρόχους cloud, και επιχειρήσεις, ή απομακρυσμένα με το DE-CIX Φρανκφούρτης, το κορυφαίο IX παγκοσμίως βάσει μέγιστης κίνησης, και άλλες περιοχές του DE-CIX σε εύθετο χρόνο, καθώς και πρόσβαση σε περισσότερους από 50+ παρόχους υπηρεσιών cloud που είναι παρόντες στο DE-CIX Cloud Exchange. Είμαστε βέβαιοι ότι το SEECIX θα έχει τεράστιο αντίκτυπο και θα συναντήσει τεράστια επιτυχία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και πέραν αυτής».

    Σύντομη παρέμβαση στα εγκαίνια του SEECIX έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος τόνισε ότι η Lamda Hellix είναι χρόνια τοποθετημένη στην ελληνική αγορά και η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημαντική της δραστηριότητα, ενώ πρόσθεσε ότι η επένδυση της Microsoft αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της αγοράς.

    Σύμφωνα επίσης με τον κ. Κάκκο «το SEECIX λειτουργεί από την 1η Σεπτεμβρίου και έχει πετύχει εξαιρετικά θερμή υποδοχή από την αγορά μιας και έχει ήδη 11 μέλη μεταξύ των οποίων η Microsoft, η Amazon και η Wind. Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ψηφιακό κόμβο διασύνδεσης στην περιοχή και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που πρωτοστατούμε σε αυτές τις προσπάθειες».

    Το νέο interconnection hub θα λειτουργεί ως μέρος του προγράμματος DE-CIX Apollon – as – a – Service (AaaS) για λογαριασμό της Lamda Hellix και περιλαμβάνει μια σειρά από υπηρεσίες όπως εγκατάσταση, συντήρηση, υποστήριξη μάρκετινγκ και πωλήσεων, σχεδιασμένες για data center operators ή επιχειρήσεις που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους πλατφόρμα cloud & interconnection exchange.

    Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία του το 1995 στη Φρανκφούρτη, το DE-CIX είναι το Internet Exchange (IX) με την υψηλότερη απόδοση δεδομένων στον κόσμο σε ώρες αιχμής, σε περισσότερα από 9 Terabits ανά δευτερόλεπτο (Tbps). Η χωρητικότητα των συνδεδεμένων πελατών όλες τις τοποθεσίες DE-CIX παγκοσμίως υπερβαίνει τα 58 Terabits. Συνολικά, το  DE-CIX εξυπηρετεί περίπου 1900 network operators, παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP) και παρόχους περιεχομένου από περισσότερες από 100 χώρες με υπηρεσίες peering και διασύνδεσης σε περισσότερες από 20 τοποθεσίες στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική.

    Εκτός από τον υπουργό Ανάπτυξης το παρόν στην παρουσίαση της Lamda Hellix έδωσαν ο Michael Dorn, Επικεφαλής της Οικονομικής Διεύθυνσης & των Υποθέσεων της Ε.Ε. της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και ο Hermann Riedl, Chief Business & Digital Transformation Officer of Wind, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτού του νέου ψηφιακού κόμβου για την ψηφιακή καινοτομία και τον μετασχηματισμό της χώρας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ