• Business

    Εγκατέλειψε την αντιπροεδρία της Dufry ο άνθρωπος στον οποίο έχει ενεχυριαστεί το σπίτι των Κουτσολιούτσων στις Σπέτσες

    • NewsRoom

    Andrés Holzer. πρώην Αντιπρόεδρος DUFRY AG -Μεξικανός επιχειρηματίας


    Την προσωρινή παύση του Andrés Holzer Neumann από τη θέση του αντιπροέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ανακοίνωσε η Dufry. Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος φέρεται να βρίσκεται πίσω από την προσημείωση της πολυτελούς βίλας της οικογένειας Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες, με αντάλλαγμα τη χορήγηση δανείου ύψους 36,45 εκατ. ευρώ.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Dufry, η παραίτηση του κ. Andrés Holzer Neumann από τα πρόσθετα καθήκοντά του οφείλεται σε λόγους υγείας. Όπως σημειώνεται, ο κ. Holzer θα συνεχίσει να είναι μέλος του ΔΣ της Dufry.

    Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει το mononews.gr, το καλοκαίρι του 2018 η Alpha Βank έστειλε ένα δικηγόρο της στις Σπέτσες για να πραγματοποιήσει αυτοψία στο μεγαλοπρεπές ακίνητο που κατέχει η οικογένεια Κουτσολιούτσου της Folli Follie κοντά στην παραλία της Ξυλοκέριζας.

    Πηγαίνοντας, όμως, στο υποθηκοφυλακείο της περιοχής ο δικηγόρος της τράπεζας διαπίστωσε ότι το ακίνητο είναι ενεχυριασμένο σε μια ελβετική εταιρεία με την ονομασία PETRUS AG με έδρα την Βασιλεία. Η διαδικασία έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες μετά την γνωστοποίηση του σκανδάλου. Για το ενέχυρο συμφώνησαν οι Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου οι οποίοι παραιτήθηκαν από την ηγεσία της Folli Follie. 

    Διευθυντής της εταιρείας, δηλαδή της PETRUS AG, είναι ένας Μεξικανός επιχειρηματίας ο Andres Holzer. Ο οποίος κατά διαβολική σύμπτωση ήταν επίσης αντιπρόεδρος και εξακολουθεί να είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της πολυεθνικής Dufry.

    Στην Dufry, έως πρόσφατα, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου καθώς η οικογένεια του κατέχει  ποσοστό μετοχών αξίας περίπου 150 εκατ. ευρώ. Η πολυεθνική εταιρεία εξανάγκασε τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο σε παραίτηση λίγες εβδομάδες μετά την γνωστοποίηση του σκανδάλου Folli Follie.

    Κουτσολιούτσοι και Holzer είναι φίλοι εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα ο πανίσχυρος Μεξικανός επιχειρηματίας είναι πρόεδρος μιας σειράς εταιρειών. Μεταξύ αυτών, των Industria Nacional de Relojes Suizos SA,  Holzer Y Cìa SA de CV, Inmobiliaria Coapa Larca SA de CV, Grupo Industrial Omega SA de CV, Inmobiliaria Castellanos SA de CV, Consorcio Metropolitano Inmobiliario SA de CV  και Creative Business SA de CV.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκάλυψη για Folli Follie και Κουτσολιούτσο: Αυτός είναι ο άνθρωπος που του ενεχυρίασε το σπίτι στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Είναι αντιπρόεδρος της DUFRY

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομάδα επενδυτών προσφεύγει δικαστικά για τη «διάρρηξη της προσημείωσης» της έπαυλης Κουτσολιούτσου στις Σπέτσες



    ΣΧΟΛΙΑ