• Άρθρα

    Άρθρο Παρέμβαση: Ο άφιλος Κουτσολιούτσος, ο ξένος επιχειρηματίας, η βίλα στις Σπέτσες και η επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Άρθρο Παρέμβαση: Ο άφιλος Κουτσολιούτσος, ο ξένος επιχειρηματίας, η βίλα στις Σπέτσες και η επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη

    Γιώργος Δημητρομανωλάκης, δημοσιογράφος και εκδότης mononews.gr


    Τον Μάϊο του 2018, λίγες ημέρες μετά που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της Folli Follie,  ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος τηλεφώνησε σε ένα φίλο του επιχειρηματία. Tον Andres HolzerΜεξικάνος στην καταγωγή αλλά κάτοικος Ελβετίας.

    Ο Κουτσολιούτσος λέει στον φίλο του: «Θέλω ένα δάνειο 36,4 εκατ. ευρώ. Θα σου βάλω ενέχυρο την βίλα μου στις Σπέτσες, ένα σπίτι την Κηφισιά και στο Πήλιο και θα μου δώσεις τα λεφτά.

    Τα 14 εκατ. ευρώ θα στα δώσω σε ένα μήνα και τα υπόλοιπα θα κάνουμε ετήσιες δόσεις για κάποια χρόνια»

    Λόγω της φίλιας, ο επιχειρηματίας πάρα το γεγονός ότι η αξία των ακίνητων δεν έφτανε ούτε τα 12-13 εκατ. ευρώ, δέχτηκε.

    Φυσικά ο (άφιλος) Κουτσολιούτσος πάρα το γεγονός ότι πέρασε ο μήνας που έπρεπε να καταβάλει την πρώτη δόση των 14 εκατ. ευρώ,  έγινε «Λούης».

    Όπως λέμε στην καθομιλουμένη «του έριξε πιστόλι».

    Το αποτέλεσμα ήταν ότι ο Μεξικάνος επιχειρηματίας μεταξύ άλλων να χάσει την θέση που ειχε τότε ως αντιπρόεδρος της ελβετικής DUFRY λόγω των οικονομικών συναλλαγών του με τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο.

    Ας γυρίσουμε όμως στην υπόθεση.

    Ο αλλοδαπός επιχειρηματίας, εφόσον ο Κουτσολιουτσος δεν τήρησε τους όρους της συμφωνίας, προσέφυγε στα δικαστήρια, προκειμένου να αποκτήσει την κυριότητα των ακινήτων.

    Πέρυσι, δηλαδή το 2021, ενώ έπρεπε να γίνει κάποιο δικαστήριο εν τούτοις λόγω μιας μονοήμερης απεργίας των δικηγορών, αναβλήθηκε.

    Το δικαστήριο δεν εχει γίνει ακόμα ένα χρόνο μετά.

    Και φυσικά οι Κουτσολιούτσοι έχουν ακόμα την κυριότητα της βίλας στις Σπέτσες.

    Έτσι για φέτος την ενοικίασαν στην οικογένεια Γλυξμπουργκ με 15.000 ευρώ ημερήσιο μίσθωμα ενώ στην συνέχεια Δημήτρης, Καίτη και Τζώρτζης Κουτσολιουτσος ξεκουράστηκαν εκεί για μερικές ημέρες.

    Δηλαδή στην περιουσία του αλλοδαπού επιχειρηματία, αυτοί έκαναν business and pleasure.

     

    Η επιστολή

    Σε κάθε περίπτωση όπως πληροφορείται το mononews.gr, ο αλλοδαπός επιχειρηματίας είναι έτοιμος να στείλει μια επιστολή στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα,  προκειμένου να τους περιγράψει την μεγάλη καθυστέρηση των ελληνικών δικαστηρίων.

    Τι φταίει αυτός και την περιουσία του την εκμεταλλεύονται άλλοι;

    Τι φταίει αυτός που έδωσε τα ωραία του λεφτά και η ελληνική δικαιοσύνη καθυστερεί να εκδώσει τις αποφάσεις της;

    Αλλά This is Greece αγαπητοί φίλοι..

     

    ΥΓ1: Εκτιμώ ότι ο κ. Γιώργος Πιτσιλής το αφεντικό της ΑΑΔΕ, θα δράσει αναλόγως για να διαπιστώσει εάν δηλώθηκαν τα μισθώματα της θηριώδους βίλας στις Σπέτσες από την “Αγία οικογένεια” των Κουτσολιούτσων.

    ΥΓ 2: Μεταξύ άλλων, ο 71χρόνος σήμερα κ. Holzer Neumann είναι πρόεδρος του βιομηχανικού ομίλου Grupo Industrial Omega, S.A. de C.V., μητρικής εταιρείας της Holzer y CÌA, S.A. de C.V., της κοινοπραξίας Consorcio Metropolitano Inmobiliario, S.A. de C.V., της Industria Nacional de Relojes Suizos, S.A. de C.V., της Inmobiliara Coapa Larca SA de C.V., της Negocios Creativos, S.A. de C.V. και της Inmobiliara Castellanos SA de CV.

    Υπηρετεί επίσης ως μέλος του ΔΣ της Aeroplazas SA, της Inmobiliaria Fumisa SA, της Consorcio Industrial SA, της Opequimar, της Consorcio Metropolitano Inmobiliario, της Inversiones (SOHO) Amilena, Inc., του Μεξικανικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, της Grupo Domit και του περιοδικού Lideres Mexicanos.



    ΣΧΟΛΙΑ