• Business

    ΕΕΤΤ: Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα της Vodafone για τα πακέτα του ΟΤΕ

    Ο Πρόεδρος και CEO της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης

    Ο Πρόεδρος και CEO της Vodafone, Χάρης Μπρουμίδης


    Με απόφαση της σήμερα, 15 Απριλίου 2022, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Vodafone, ώστε να μην εγκρίνονται τα πακέτα του ΟΤΕ.

    Πρόκειται για πακέτα του ΟΤΕ, με τα οποία διπλασίαζε την ταχύτητα σύνδεσης για τους πελάτες του.

    Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone κατέθεσε επιστολή στα μέσα Μαρτίου με την οποία ζητούσε να μην εγκριθούν τα πακέτα του ΟΤE που είχαν ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

    Με την επιστολή η Vodafone  ζητούσε επίσης να τεθεί άμεσα σε ισχύ το νέο επικαιροποιημένο Μοντέλο Ελέγχου Συμπίεσης Περιθωρίου (PSM – Price Squeeze Model) που ωστόσο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί από την ΕΕΤΤ. Για το λόγο αυτό ο έλεγχος και η έγκριση των πακέτων γίνεται με το μοντέλο που είχε υιοθετηθεί από το 2011.

    Αν τα ασφαλιστικά μέτρα απορριφθούν από την ΕΕΤΤ θα επαναξεκινήσει η έγκριση των πακέτων του ΟTΕ ώστε που στοχεύουν να δώσουν στους πελάτες του τη δυνατότητα να απολαμβάνουν διπλάσιες ταχύτητες internet. Aν όμως  τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά θα σταματήσουν οι εγκρίσεις των πακέτων που είχαν παρουσιαστεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

    Τα πακέτα του ΟΤΕ

    Από το Δεκέμβριο του 2021 έχουν καταθέτει προς έγκριση στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών τα 450 νέα πακέτα του ΟΤΕ, διπλασιάζοντας τις ταχύτητες στους πελάτες του με ανταγωνιστικές τιμές. Συνδρομητές της Cosmote με οικονομικό πρόγραμμα ταχύτητας έως 24Mbps, 50Mbps και 100Mbps αναβαθμίζονται σε ταχύτητα έως 50Mbps, 100Mbps και 200Mbps αντίστοιχα, χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια και χωρίς μεταβολή στη διάρκεια του συμβολαίου τους ή του μηνιαίου παγίου. Η αναβάθμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 2022.

    Η Vodafone θεωρεί  ότι η απόφαση του ΟΤΕ να διπλασιάσει τις ταχύτητες δωρεάν χωρίς να μειώνεται το δικό τους κόστος αναβαθμίσεων, οδηγεί σε τιμολογιακά πακέτα που οδηγούν σε συμπίεση περιθωρίου κέρδους γι’ αυτούς.

    Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ ΟΤΕ και Vodafone για το θέμα των τιμών χονδρικής των τελών για τη μεταφορά συνδρομητών τους από αστικά κέντρα σε καμπίνες  (σήμερα το εφάπαξ τέλος είναι 33 ευρώ ανά σύνδεση).

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟTΕ πρότεινε μεσοσταθμική μείωση 60% στην τιμή  μαζικής μεταφοράς συνδρομητών τους από αστικά κέντρα σε καμπίνες, κάτι που όπως φαίνεται η Vodafone  δεν θεωρεί ικανοποιητική, ζητώντας ταυτόχρονα μείωση στις τιμές της χονδρικής που η ΕΕΤΤ έχει αποφασίσει το 2020.



    ΣΧΟΛΙΑ