• Business

    EDP Renewables: Αύξηση συμμετοχής στην EDP Brasil με ομόφωνη έγκριση των μετόχων

    • NewsRoom
    Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP & EDPR

    Miguel Stilwell d’Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP & EDPR


    Η EDP θα αυξήσει τη συμμετοχή της στην EDP – Energias do Brasil S.A. από περίπου 32% σε 88% μετά την σχετική προσφορά που υπέβαλλε για την απόκτηση μετοχών της εταιρείας.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έχοντας συμπληρώσει την υποχρεωτική απαρτία, λήφθηκε απόφαση για τη διαγραφή της EDP Brasil από το βραζιλιάνικο χρηματιστήριο B3.

    Οι κοινές μετοχές που εκδίδει η EDP Brasil θα διαπραγματεύονται πλέον στο βασικό τμήμα του B3 μέχρι την οριστική διαγραφή.

    «Με αυτό το αποτέλεσμα, προχωράμε δυναμικά προς την υλοποίηση της στρατηγικής που ανακοίνωσε η εταιρεία νωρίτερα φέτος, επιτρέποντας την απλούστευση της εταιρικής μας δομής και δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία, υπό το πρίσμα μιας πιο ολοκληρωμένης παρουσίας του ομίλου στην αγορά της Βραζιλίας,» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου EDP, Miguel Stilwell d’Andrade.

    Η εν λόγω προσφορά και η διαγραφή από το B3 αποτελούν μέρος της στρατηγικής του Ομίλου για την επιτάχυνση και ενίσχυση της θέσης της EDP στη Βραζιλία, μια αγορά-κλειδί στην οποία πρόκειται να επενδυθούν 3,5 δισ. ευρώ έως το 2026.

    Η EDP θα ενισχύσει τα πλεονεκτήματα των δικτύων της, θα επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα παρέχει στους πελάτες της ανταγωνιστικές και καινοτόμες λύσεις.

    Το επιχειρηματικό πλάνο της EDP για την περίοδο 2023-2026 στοχεύει σε συνολικές ακαθάριστες επενδύσεις ύψους 25 δισ. ευρώ παγκοσμίως, εκ των οποίων το 85% αφορά τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και το 15% τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την ηγετική θέση της EDP στην ενεργειακή μετάβαση.

    Λειτουργώντας σε 4 στρατηγικούς άξονες (Χώρες Λατινικής Αμερικής, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία-Ειρηνικός), ο όμιλος σχεδιάζει να αναπτύξει 4,5 GW σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ετησίως, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του να απαλλαγεί από τον άνθρακα έως το 2025.

    Με στόχο το 2040 να έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων (εγκεκριμένο SBTi), δεσμεύεται στην παραγωγή ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2030.

    Διαβάστε επίσης: 

    Βιοκαρπέτ: Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου

    Swatch: Αγωγή κατά της Μαλαισίας για την κατάσχεση ρολογιών με θέμα το «Pride»

    Η P&G και η ΑΒ Βασιλόπουλος «προσφέρουν» καθαρότερες θάλασσες & ακτές για έκτη συνεχή χρονιά



    ΣΧΟΛΙΑ