• Business

    EasyJet: Ακυρώνει 2.000 πτήσεις-Χάος στα αεροδρόμια


    Σε ακυρώσεις τουλάχιστον 2.000 πτήσεων προχώρησε η EasyJet, επικαλούμενη προβλήματα στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας.

    Η εταιρεία δεν είναι η πρώτη που προχωράει σε αναπροσαρμογές πτήσεων, ώστε να αποφευχθεί το χάος στα αεροδρόμια, με περίπου 180.000 επιβάτες να επηρεάζονται από τις ακυρώσεις. Σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν τις προηγούμενες εβδομάδες και οι εταιρείες Lufthansa, Air France-KLM και Ryanair, ως μέτρο πρόληψης για την αποσυμφόρηση του εναέριου χώρου.

    Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της EasyJet, πάνω από 90.000 πτήσεις πραγματοποιούνται την περίοδο αιχμής το καλοκαίρι, με την αξία των 2.000 πτήσεων που ακυρώθηκαν να μην αντιστοιχούν ούτε σε μία ημέρα για την εταιρεία.

    Η Eurocontrol, η οποία διαχειρίζεται τον εναέριο χώρο στην Ευρώπη, έχει ήδη προειδοποιήσει για διαταραχές στην ομαλή εναέρια κυκλοφορία, λόγω της υπερφόρτωσης του προγράμματος των αεροπορικών εταιρειών, σημειώνοντας ότι θα προκαλέσει προβλήματα, τα οποία ταλαιπώρησαν και πέρσι την ίδια περίοδο τους επιβάτες με καθυστερήσεις και ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

    Στις αναπροσαρμογές των πτήσεων προστίθεται και η απεργιακή δράση των εργαζόμενων του κλάδου, οι οποίοι διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας.

    Παρ’ όλα αυτά, η κίνηση στα αεροδρόμια παραμένει μεγάλη με την 6η Ιουλίου να είναι μέχρι στιγμής η πιο πολυσύχναση ημέρα, καταγράφοντας ρεκόρ με 134.386 πτήσεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της αεροπορίας FlightRadar24.

    Διαβάστε επίσης:

    Αεροδρόμια: Αυτά είναι τα 10 χειρότερα της Ευρώπης φέτος

    Alpha Finance: Διατηρεί τη σύσταση «Buy» για τον ΟΤΕ και αυξάνει την τιμή στόχο στα €18,08

    Pantelakis Securities για Mytilineos: Αύξηση τιμής-στόχου στα €41 και σύσταση «υπεραπόδοσης»



    ΣΧΟΛΙΑ