• Business

    Ένας δραματικός χωρισμός “πληγώνει” τις αγορές

    • NewsRoom


    Η πολύ στενή σχέση που είχε δημιουργηθεί στις αγορές μεταξύ της τιμής του πετρελαίου και των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ, δείχνει να καταρρέει όπως ισχυρίζεται το κορυφαίο στέλεχος της Credit Suisse,  Andrew Garthwaite. Όπως εξηγεί ο ίδιος ίσως για αυτό να ευθύνεται η Janet Yellen, Πρόεδρος της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας.

    Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα
    Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα

    Γεγονός, που όπως ισχυρίζεται, δεν συνδέεται μόνο με το πετρέλαιο. Και αυτό γιατί αυτή η αποσύνδεση έχει επιπτώσεις και στη σχέση μεταξύ των ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων, όμως το πετρέλαιο ήταν και είναι ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία στην αγορά αυτό το έτος.

    9BA88F4587092EF0AB092428521D2934

    Αυτό που παρατηρούμε, δηλαδή, είναι το γεγονός ότι η τιμή του πετρελαίου έχει αυξηθεί και οι πραγματικές αποδόσεις των ομολόγων έχουν μειωθεί. Η σχέση τους είναι αντιστρόφως ανάλογη

    Το σημαντικό παρόλα αυτά είναι ότι η οικονομία θα γίνει όλο και ισχυρότερη αν το πετρέλαιο και η μακροοικονομία βελτιωθούν, σύμφωνα πάντα με αυτά που δείχνουν και τα σημερινά δεδομένα. Επιπλέον, θα αυξηθούν και οι αποδόσεις, δεδομένης μίας ενδεχόμενης οικονομικής βελτίωσης.ΕΙΚΟΝΑ-πετρέλαιοΟ Andrew Garthwaite, επισημαίνει πάντως πως τα παραπάνω επιβάλλουν το γεγονός ότι κάτι θα πρέπει να αλλάξει. Είτε δηλαδή να αυξηθούν οι αποδόσεις -με αποτέλεσμα οι επενδυτές να πουλήσουν τα ομόλογα- είτε η τιμή του πετρελαίου να συντριβεί και μάλιστα πιο κάτω από τα επίπεδα απόδοσης των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ston-elegcho-tis-trapezas-pireos-150-akinita-monon-tou-agiou-orous/41311



    ΣΧΟΛΙΑ