• Business

    Dow Jones: Βουτιά 8% για τη μετοχή της Travelers μετά τα απογοητευτικά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Την χειρότερη συνεδρίαση των τελευταίων τεσσάρων ετών πραγματοποιεί την Τετάρτη η μετοχή της αμερικανικής ασφαλιστικής Travelers Companies Inc., κρατώντας σε χαμηλά επίπεδα τον Dow Jones.

    H μετοχή της εταιρείας υποχωρεί στο άνοιγμα της Τετάρτης κατά 8,3%, προς χαμηλό τριών μηνών, στη χειρότερη επίδοση από τις 11 Ιουνίου του 2020, όταν είχε σημειώσει βουτιά 8,6%.

    Η εταιρεία  έχασε τις προσδοκίες της αγοράς για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου και τα καθαρά ασφάλιστρα, αν και τα συνολικά της έσοδα ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή, γεγονός που ουσιαστικά αύξησε τη μερισματική απόδοση πάνω από 2%.

    Παρά την απογοήτευση της αγοράς από τα στοιχεία που ανακοίνωσε, η ίδια η εταιρεία έκανε λόγο για εξαιρετικά κέρδη αλλά και για ρεκόρ στα ασφάλιστρα. «Η χρονιά ξεκινάει καταπληκτικά, με ισχυρή κερδοφορία και παραγωγή και στους τρεις τομείς, καθώς και υψηλότερα έσοδα από επενδύσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Alan Schnitzer.

    Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε 1,12 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 4,80 δολάρια ανά μετοχή, από 975 εκατομμύρια δολάρια ή 4,13 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρσι. Εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων στοιχείων, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα  4,69 δολάρια. Την ίδια ώρα οι αναλυτές σε έρευνα της FactSet ανέμεναν κέρδη 4,92 δολάρια ανά μετοχή.

    Αυτή ήταν η τρίτη απώλεια κερδών τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

    Ο συνδυασμένος δείκτης, ένα μέτρο κερδοφορίας για τους ασφαλιστές (όσο χαμηλότερο ποσοστό, τόσο καλύτερη η εικόνα) μειώθηκε στο 93,9% από 95,4%. Ωστόσο, αυτό ήταν πάνω από το 94,2% που έβλεπαν οι αναλυτές στην έρευνα του FactSet.

    Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 15,7% στα 11,23 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τη συναίνεση του FactSet των 11,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Διαβάστε επίσης

    Επ. Κεφαλαιαγοράς: Πράσινο φως για το Συμπληρωματικό Ενημερωτικό Δελτίο της Interwood

    ΟΛΘ: Στην κοινοπραξία METKA – ΤΕΚΑΛ ο 6ος προβλήτας – Στα 20,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2023

    Revoil: Καθαρά κέρδη €2,1 εκατ. το 2023 – Πρόταση στη ΓΣ για διανομή μερίσματος



    ΣΧΟΛΙΑ