• Business

    Disney: Προχωρά σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας την επόμενη εβδομάδα

    • Bloomberg
    Bob Iger, CEO της Walt Disney

    Bob Iger, CEO της Walt Disney


    Η Walt Disney Co. σχεδιάζει να περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου περίπου του 15% του προσωπικού στο τμήμα ψυχαγωγίας της, ανέφεραν πηγές που επικαλείται το bloomberg.

    Οι περικοπές θα καλύπτουν την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, τα θεματικά πάρκα και τις εταιρικές θέσεις και θα επηρεάσουν κάθε περιοχή όπου δραστηριοποιείται η Disney, σύμφωνα με τις πηγές. Ορισμένοι εργαζόμενοι που επηρεάζονται θα ενημερωθούν ήδη από τις 24 Απριλίου.

    Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Η Disney είπε τον Φεβρουάριο ότι σχεδίαζε να περικόψει 7.000 θέσεις από το εργατικό δυναμικό της που ξεπερνά τα 220.000 άτομα, στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για να εξοικονομήσει 5,5 δισ. δολάρια ετησίως.

    Οι περικοπές πλήττουν την εταιρεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της Disney Entertainment, η οποία φέτος μετά από μία μεγάλη αναδιάρθρωση έγινε η έδρα των επιχειρήσεων παραγωγής και διανομής ταινιών και τηλεόρασης της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του streaming.

    Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η εταιρεία περιορίζει τη δέσμευσή της στη γενική ψυχαγωγία, εστιάζοντας περισσότερο σε ιδιοκτησίες franchise και σε καλά αναγνωρισμένα brands. Ως αποτέλεσμα, το τμήμα ψυχαγωγίας θα είναι το επίκεντρο των περικοπών.

    Κάθε μεγάλη εταιρεία πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων των NBCUniversal της Comcast Corp., της Warner Bros. Discovery Inc. και της Paramount Global, προχωρά σε περικοπές εργαζομένων, καθώς η προσοχή της Wall Street μετατοπίζεται από την αύξηση των συνδρομητών στη ροή και στο υψηλό κόστος λειτουργίας των διαδικτυακών πλατφορμών με βίντεο.

    Τον Νοέμβριο, ο Chief Executive Officer Bob Iger επέστρεψε στην ηγεσία της Disney μετά από τις τριμηνιαίες ζημιές ύψους 1,47 δισ. δολαρίων στο τμήμα streaming της εταιρείας, που οδήγησαν στην απομάκρυνση του διαδόχου του,  Bob Chapek.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ