• Business

    Netflix: Έχασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα και τους συνδρομητές

    • NewsRoom

    Ted Sarandos


    Υποχώρηση κοντά στο 5% σημειώνει μετά το κλείσιμο της Wall Street η μετοχή της Netflix, καθώς η εταιρεία απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο.

    Ειδικότερα, η Netflix ανακοίνωσε έσοδα 8,16 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν 8,18 δισ. δολάρια. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης κέρδη 2,88 δολάρια ανά μετοχή ή 1,31 δισ. δολάρια έναντι εκτίμησης για 2,86 δολ. ανά μετοχή. Το προηγούμενο τρίμηνο τα κέρδη ανά μετοχή είχαν διαμορφωθεί στα 3,53 δολάρια.

    Η Netflix ανέφερε ότι οι συνδρομητές αυξήθηκαν κατά 1,75 εκατ. το πρώτο τρίμηνο, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν 2,2 εκατ.

    Για το β’ τρίμηνο. η εταιρεία αναμένει κέρδη 2,84 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 8,24 δισ. δολάρια την ώρα που οι αναλυτές θεωρούν πως τα κέρδη κατά μέσο όρο θα είναι 3,07 δολ. ανά μετοχή και οι πωλήσεις 8,18 δισ. δολάρια. Η Netflix δεν παρείχε καθοδήγηση για τις προσθήκες νέων συνδρομητών.

    Η εταιρεία ανέφερε πως η παύση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης από τους συνδρομητές σε ευρεία κλίμακα μετατίθεται για το δεύτερο τρίμηνο του 2023.

    Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει το project DVD-by-mail, καθώς είδε τα έσοδα από αυτή να μειώνονται στα 146 εκατομμύρια δολάρια το 2022, όταν το 2013, είχε φτάσει στα 911 εκατομμύρια δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Wall Street: Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις με το βλέμμα σε FED και εταιρικά αποτελέσματα



    ΣΧΟΛΙΑ